Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι βόμβες για τα στημένα, άλλη μια μαχαιριά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

  18/02/2020 06:40
Οι βόμβες για τα στημένα, άλλη μια μαχαιριά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Οι βόμβες για τα στημένα, άλλη μια μαχαιριά στο κυπριακό ποδόσφαιρο

  18/02/2020 06:40
Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει για άλλη μια φορά ο χώρος του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αν οι προηγούμενες βόμβες των Μασιά και Κωνσταντίνου προκάλεσαν τριγμούς, η χθεσινή από την Ισπανική ιστοσελίδα, El Confidencial, πυροδότησε, ίσως τη μεγαλύτερη.

Οι Ισπανοί κάνουν λόγο για τέσσερα ύποπτα για χειραγώγηση παιχνίδια, ύποστηρίζοντας πως ο συνδετικός κρίκος διεθνούς κυκλώματος στημένων, είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας Χόρχε Λαρένα. Επικαλούνται, μάλιστα, αστυνομικές πηγές της Ισπανίας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου με ψεσινές (17/02) δηλώσεις του, ανέφερε πάντως πως, η Αστυνομία γνωρίζει για την υπόθεση ο φάκελος της οποίας βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Κάθε φορά, λέμε πως δεν έχει πιο κάτω, αλλά κάθε φορά, βλέπουμε τον πάτο όλο και πιο καθαρά. Κυπριακό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν... Αναφερόμαστε πολλές φορές σε αυτή τη φράση τον τελευταίο καιρό, αφού οι εξελίξεις φέρνουν στο φως τα όσα διαδραματίζονται εδώ και καιρό στο χώρο του ποδοσφαίρου.
 
 
Θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο
Σε λιγότερο από 48 ώρες τελειώνει και το διάταγμα προσωποκράτησης των Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου, οι οποίοι αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη για χειραγώγηση αγώνα.  

Κι ενώ το κυπριακό ποδόσφαιρο προσπαθεί να μαζέψει τα κομάτια του, σαν κεραυνός έπεσε η χθεσινή είδηση της ισπανικής ιστοσελίδας που κάνει λόγο για τέσσερις ύποπτους αγώνες της σεζόν 2017-18. Μεταξύ αυτών είναι τρία ντέρμπι ανάμεσα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, αλλά και ο τελικός κυπέλλου της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα. Η ιστοσελίδα, επικαλείται μάλιστα πηγές από την Αστυνομία της Ισπανίας για να υποστηρίξει πως στην Κύπρο διαδραματίζεται, «μια θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές και ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν θριάμβους και θέσεις στη βαθμολογία για να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων».

Οι Ισπανοί στο δημοσίευμά τους, το πήραν και ένα βήμα ακόμη πιο κάτω. Ισχυρίζονται ότι συνδετικός κρίκος του φερόμενου κυκλώματος, είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Χόρχε Λαρένα. Πέραν της Κύπρου, εμπλοκή φαίνεται να είχαν όσο η Ελλάδα τόσο και η Ισπανία.Ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής, υποδεικνύεται, ως ο άνθρωπος που παρείχε και μετέδιδε στοιχεία που γνώριζε στο εξωτερικό.
 

Από εκεί και πέρα, o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ανέφερε πως «η Αστυνομία έχει λάβει την πληροφόρηση από τις Αρχές Μάρτιου του 2019. Η μαρτυρία, ήταν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που ήταν παράνομη για εδώ στη Κύπρο».

Οι Αστυνομικές αρχές, κάλεσαν εκ νέου τους Ισπανούς ανακριτές τον Ιούλιο του 2019, όπου ήρθαν και κατέθεσαν στοιχεία για τη μαρτυρία. Οι Αρχές της Ισπανίας, είχαν αποστείλει το μαρτυρικό υλικό, με την Αστυνομία, να το προωθεί άμεσα στην Νομική Υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2020.
 

«Οι υποθέσεις αυτές, είναι δύσκολο να εξιχνιαστούν», ανέφερε ο Χρίστος Ανδρέου.  Η Αστυνομία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως μαρτυρικό υλικό στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που φέρεται να έχουν στην κατοχή τους οι ισπανικές Αρχές. Κι αυτό επειδή τα φερόμενα αδικήματα διαπράχθηκαν πριν αλλάξει η νομοθεσία.
 

Οι ομάδες, οι οποίες εμπλέκονται, ήρθαν με τη σειρά τους να διαψεύσουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Το χορό των ανακοινώσεων, άνοιξε ο ΑΠΟΕΛ, λέγοντας πως, όλα αυτά είναι «ψεύδη και συκοφαντίες». Ακολούθως, η ΚΟΠ, ανέφερε πως ουδεμία πληροφόρηση έλαβε από την UEFA.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ, έθεσε τη διάθεση της στις διωκτικές αρχές για την εξιχνίαση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Τελευταίος, ο Απόλλωνας. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού, ανέφεραν πως, μόνο γέλιο προκαλούν τέτοιοι ισχυρισμοί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας