Ο... Εμπαπέ των φτωχών εδρεύει στο Δασάκι

Είναι από τους ποδοσφαιριστές, που αποτελούν ατραξιόν για το φετινό πρωτάθλημα στο νησί μας. Οι εμφανίσεις, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η πολύ μεγάλη ποιότητα του ξεχωρίζουν, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο λόγος για τον Ιμπραϊμ Κονέ του Εθνικού Άχνας. Ο Καμερουνέζος ακραίος επιθετικός της αχνιώτικης ομάδας είναι από τους στυλοβάτες της προσπάθειας που γίνεται για παραμονή στα μεγάλα «σαλόνια», και τη νέα σεζόν.

Στον χθεσινό (23/02) ιστορικό θρίαμβο επί της Ανόρθωσης, ο Κονέ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Τα δύο σπριντ του για το κερδισμένο πέναλτι, αλλά και για το δεύτερο του γκολ, ήταν βγαλμένα από… τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά μας όνειρα και δικαίως συγκαταλέγονται μέσα στις κορυφαίες στιγμές της σεζόν, που διανύουμε. Προσωπικά, μας θύμισε κάποιες ανάλογες ενέργειες του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο πρότερος βίος του Κονέ μας προδιέθετε για το ταλέντο και το ποδοσφαιρικό του ποιόν. Δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής, αφού αγωνίσθηκε σε Μποαβίστα και Εστορίλ, πριν πάρει το δρόμο για το νησί μας.

Με την ομάδα του Οπόρτο έπαιξε σε έξι αγώνες της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, ενώ με την Εστορίλ είχε 11 στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Ο Εθνικός πάλεψε να τον αποκτήσει και τα κατάφερε, παρά την σωρεία προτάσεων που είχε από διάφορους συλλόγους.

Θεωρείται δεδομένο πως το όνομά του είναι γραμμένο ήδη στα μπλοκάκια πολύ μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος μας. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, οπόταν όσοι τον… λιγουρεύονται θα πρέπει να αποταθούν στους Κίκη Φιλίππου και Γιαννάκη Δημοσθένους για τα περαιτέρω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή