Αυτά είναι τα έσοδα και τα έξοδα του ΑΠΟΕΛ για τη σεζόν 2019-20

Στα οικονομικά θέματα της εταιρείας για την περασμένη σεζόν, αναφέρθηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης, κατά τον απολογισμό του στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το mea culpa Πετρίδη για Κόρε και το άδειασμα Τέτι-Τραμετσάνι

Όπως ανέφερε, η ποδοσφαιρική περίοδος 2019-2020, χαρακτηρίζεται ως ιδιάζουσα από οικονομικής άποψης. «Μετά από την επιτυχία της ομάδας μας, να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσω της οδού, των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορέσαμε να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος του ελλείμματος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, στην οποία δεν είχαμε παρουσία σε όμιλο. Αυτό το έλλειμμα ανερχόταν κοντά στα €5.000.000».
 
Συνοψίζοντας, εξήγησε πως τα συνολικά έσοδα για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020, ανέρχονται στα €20.235.000, εκ των οποίων τα €13.000.000 αφορούν έσοδα από τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τα υπόλοιπα €7.235.000, αφορούν έσοδα που περιλαμβάνουν τα ακαθάριστα έσοδα εισιτήρια αγώνων, έσοδα από χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα, άλλα λοιπά έσοδα καθώς και έσοδα από πώληση ή και δανεισμούς ποδοσφαιριστών.
 
«Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σημειώσω την αισθητή μείωση που έχουμε στα έσοδα από εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και της μη διεξαγωγής των πιο εμπορικών αγώνων της δεύτερης φάσης αλλά και της συνεχιζόμενης μείωσης της προσέλευσης του κόσμου στο γήπεδο, υπέδειξε ο κ. Πετρίδης. Συνέχισε υποδεικνύοντας πως «γενικότερα από τη χρονιά 2017-2018 όταν εφαρμόστηκε η επί μέρους ταυτοποίηση, στη συνέχεια η πλήρης εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου και ταυτόχρονα τα πολλά προβλήματα ποιότητας θέασης που αντιμετωπίζουν όλα τα στάδια της Κύπρου ότι αυτό το πρόβλημα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Για αυτό το θέμα προτίθεται από μέρους μας, να γίνει εξειδικευμένη έρευνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναλύσουμε τους λόγους και να δούμε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».
 
Για την αντίστοιχη περίοδο, σε ότι αφορά στα έξοδα, είπε ότι είναι ένα ποσό της τάξης των €17.500.000, που περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα (μισθοδοσία και άλλα έξοδα ποδοσφαιρικής ομάδας και τεχνικού επιτελείου, έξοδα ιατρικού τμήματος, όλα τα έξοδα αγώνων εντός και εκτός έδρας ή/και στο εξωτερικό, έξοδα διαχείρισης και συντήρησης του προπονητικού κέντρου και άλλα έξοδα διαχείρισης ποδοσφαιρικού τμήματος).
 
«Έχουν γίνει πληρωμές ύψος €1.000.000 που αφορούν την εξόφληση των εργασιών ανέγερσης του νέου προπονητικού και το σχετικό εξοπλισμό αλλά επίσης και τις διεργασίες που εκτελέστηκαν μέχρι στιγμής για την εκπόνηση του σχεδίου ανέγερσης του ιδιόκτητου γηπέδου στο όποιο έχω αναφερθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Πετρίδης.
 
Πέραν από τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος, ποσό ύψους €600.000 αφορά σε όλα τα καθαρά έξοδα Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ, όλες δηλαδή τις αγωνιστικές ομάδες και τα τμήματα Grassroots.
 
Επίσης ποσό ύψους €1.070.000 αφορά σε έξοδα διοίκησης, περιλαμβανομένου το κόστους διαχείρισης τμήματος εισιτηρίων καθώς επίσης το κόστος χρηματοδότησης και αποπληρωμής δανεισμού.
 
Η ομάδα συνεχίζει να πληρώνει τις δόσεις της κανονικά με βάση το σχέδιο αποπληρωμής παλιών οφειλών, το οποίο σε γενικές γραμμές προνοεί την αποπληρωμή όλων των οφειλών των Σωματείων προς το τμήμα Φορολογίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, μέσω 180 δόσεων. Τα Σωματεία που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο αυτό θα πρέπει να εξοφλούν παράλληλα και όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, σε διαφορετική περίπτωση δε θα τους δίδεται το σχετικό έντυπο διευθέτησης οφειλών για τα κριτήρια UEFA.
 
Παραμένουν ανοικτές κάποιες φορολογίες για τα έτη 2009-2012 για τις οποίες έχει κατατεθεί ένσταση και είμαστε σε διαβουλεύσεις με το Τμήμα Φορολογίας για εξέταση των ενστάσεων και ολοκλήρωση της διαδικασίας ευελπιστώντας σε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα.
 
Ευχαρίστησε τον Βάσο Ηλιάδη
Μετά την παρουσίαση των οικονομικών του συλλόγου, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του ΑΠΟΕΛ Βάσο Ηλιάδη, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία.
 
«Μεταφέρω τις ευχαριστίες ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου προς το φίλο Βάσσο και είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει ενεργός ΑΠΟΕΛίστας και σε ό,τι του ζητηθεί θα είναι συμπαραστάτης».
 
Ξεκαθάρισε παράλληλα πως «ως διοίκηση καλεστήκαμε σε μια εποχή που δεν μπορούσε κανένας να προβλέψει τις εξελίξεις, να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με πολλές οικονομικές δυσκολίες. Όπως είπα και στην αρχή, αναμένουμε ότι το πρόβλημα όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Χρειάζεται να είμαστε πολύ πιο μετρημένοι σε ό,τι αφορά στις κινήσεις μας. Ταυτόχρονα όμως είναι υποχρέωση μας, να διατηρήσουμε τον ΑΠΟΕΛ πρωταγωνιστή και να παραμένουμε σταθεροί στο δρόμο που μας επιβάλλει η ιστορία της πιο επιτυχημένης ομάδας τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής