Απαντά στις επικρίσεις η ΚΟΠ-«Θέτουμε πάνω από όλα την ασφάλεια»

Για τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες με τη μη αδειοδότηση τεσσάρων σταδίων πρώτης κατηγορίας, αλλά και για τις επικρίσεις που δέχεται, τοποθετήθηκε η ΚΟΠ.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ομοσπονδία αναφέρει ότι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η ΚΟΠ ενημερώθηκε προφορικά από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων ότι τέσσερα στάδια πρώτης κατηγορίας, δεν έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό ασφάλειας.
 
Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, «άμεσα συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ για να εξετάσει την επείγουσα κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, μια μόλις μέρα πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Εξεταστήκαν διαφορά σενάρια και τελικά αποφασίστηκε να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες των ομάδων που αγωνίζονται σε αδειοδοτημένα στάδια και να μελετήσουμε τρόπους  διεξαγωγής των υπόλοιπων αγώνων.
 
Σήμερα, συνήλθε η Εκτελεστική Επιτροπή και μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων όσο και με τα επηρεαζόμενα Σωματεία, πήρε τις αποφάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι οποίες διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta».
 
Η ομοσπονδία, σημειώνει ότι, «θεωρούμε πως, υπό τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια αντίδρασης που υπήρχαν, η ΚΟΠ προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και στο τέλος, πήρε τις αποφάσεις που έπρεπε, προκειμένου να αρχίσει κανονικά το Πρωτάθλημα μας».
 
Με την ευκαιρία, η ΚΟΠ ευχαριστεί την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων και τα Σωματεία για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν στη διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης.
 
«Όσον αφορά την αναβολή του αγώνα του Εθνικού Άχνας με την Ε.Ν. Παραλιμνίου και τον καθορισμό του την ερχόμενη Τετάρτη, αυτό έγινε βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας», σύμφωνα πάντα με την ΚΟΠ.
 
Καταλήγοντας, τονίζεται ότι «ως Ομοσπονδία, θέτουμε πάνω από όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών