Η «ΣΤΑΥΡΟφορία», το ΔΟΞΑσμένο κυπριακό ποδόσφαιρο και το... offside

Με τη μορφή χιονοστιβάδας τρέχουν οι εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά το θερμό επεισόδιο μεταξύ του Ευγένιου Χαμπουλλά και του Δημήτρη Γρηγόρη, αλλά και τις σημαντικές τοποθετήσεις του Σταύρου Παπασταύρου στην εκπομπή «Total Green».
 
Ο πρόεδρος των πρασίνων άνοιξε γι’ άλλη μια φορά τον ασκό του Αιόλου, πριν καλά-καλά κατευνάσει ο έντονος απόηχος που άφησε το ντέρμπι μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Αφότου εξαπέλυσε πυρά κατά του Ευγένιου Χαμπουλλά, κατηγόρησε ανοιχτά τον διοικητικό ηγέτη της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου για διαπλοκή στην υπόθεση του Φράνσις Ουζόχο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Κώστας Καραβίδας μας κορόιδευε. Μας έλεγε για δύο μήνες πως περιμένουμε τη Λα Κορούνια. Έπειτα μας είπε να δώσουμε 200.000 ευρώ στη Λα Κορούνια και 200.000 μαύρα. Εμείς του είπαμε πως δεν έχουμε μαύρα. Που να τα βρούμε τα μαύρα; Ανακοινώθηκε από τον ΑΠΟΕΛ και ήρθε να μας κάνει τον έξυπνο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για κατάθεση ο Παπασταύρου, κλήθηκε να δώσει στοιχεία και να τεκμηριώσει
 
Είναι η δεύτερη φορά που ο ισχυρός άνδρας των πρασίνων δράττεται της ευκαιρίας για να προβεί σε σοβαρές δηλώσεις, μετά τον Ιανουάριο του 2020. Οι αναφορές του Παπασταύρου για «τιμοκαταλόγους» και ομάδες που πληρώνουν για να πάρουν τρόπαια τάραξαν τα νερά στο κυπριακό ποδόσφαιρο κι έγιναν θέμα συζήτησης για αρκετούς μήνες.
 
Παρά το κάλεσμα της Αστυνομίας, ο Σταύρος Παπασταύρου απέφυγε να καταθέσει τα στοιχεία που ισχυρίστηκε ότι κατείχε, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν εμπιστευόταν τις Αρχές του τόπου. Παρότι στη συνέχεια η υπόθεση έφυγε από το προσκήνιο, εντούτοις οι νέες δηλώσεις του ισχυρού άνδρα των πρασίνων επανέφεραν το θέμα στην επικαιρότητα, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να καλεί τον κ. Παπασταύρου για κατάθεση.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, θα εξεταστούν όλες οι αναφορές και αν προκύψει κάτι για το οποίο η επιτροπή θα πρέπει να παρέμβει, τότε θα γίνει άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας. Η πρώτη αντίδραση του κ. Παπασταύρου τον βρίσκει να είναι θετικός για να βοηθήσει την επιτροπή να διαλευκάνει τις σοβαρές κατηγορίες του.
 
Από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα κληθεί και ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου, ο οποίος δήλωσε άγνοια για τους ισχυρισμούς του Σταύρου Παπασταύρου. Την ίδια ώρα υποσχέθηκε όπως επανέλθει μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα της Ομόνοιας, αφού νιώθει ότι όλα όσα λέχθηκαν δεν έχουν καμία βάση.
 
 
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία ή επιπρόσθετες μαρτυρίες που να τεκμηριώνουν τα λεγόμενα Παπασταύρου, τότε δεν αποκλείεται το θέμα να ολοκληρωθεί εντός των ημερών, χωρίς ουσιαστική κατάληξη.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, ανοικτό παραμένει το μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια και δη τον πρόεδρο της «Κυρίας» Ευγένιο Χαμπουλλά και τον αναπληρωτή πρόεδρο των πρασίνων, Δημήτρη Γρηγόρη.
 
Το επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών έλαβε χώρα στο ημίχρονο του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι πολιτικές αναφορές έδιναν και έπαιρναν.
 
Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας θέλουν τον κ. Γρηγόρη ν’ αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ανόρθωσης πραξικοπηματία και φασίστα, ρίχνοντας αντικείμενο προς το μέρος του, ενώ από την αντίθετη πλευρά, ο κ. Χαμπουλλάς φέρεται να είπε στον αναπληρωτή πρόεδρο του τριφυλλιού ότι θα πρέπει να ορίζονται Τούρκοι και Τουρκόσποροι διαιτητές έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένη η Ομόνοια.
 
Την ίδια στιγμή που παραμένει άγνωστο ποιος πραγματικά άρχισε το θερμό επεισόδιο, η Αστυνομία λαμβάνει μαρτυρίες και μελετά το κλειστό κύκλωμα του σταδίου. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δημήτρης Γρηγόρη κατήγγειλε τον Ευγένιο Χαμπουλλά για εξύβριση, απειλές και επίθεση.
 
Από την άλλη, ο πρόεδρος της «Κυρίας» πέρασε το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας το απόγευμα της Τρίτης κι έδωσε τη δική του εκδοχή για όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου. Επιπρόσθετα κατήγγειλε τόσο τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομόνοιας, όσο και τον υπεύθυνο ασφαλείας των πρασίνων για εξύβριση και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανήλθε ο Καραβίδας, στήνει στον τοίχο τον Παπασταύρου-«Δεν τον γνώρισα ποτέ»

Σε μια χρονιά όπου ολόκληρος ο πλανήτης και κατ’ επέκταση το ποδόσφαιρο επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό, στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Κύπρο βρίσκεται οτιδήποτε εκτός από τον αθλητισμό.
 
Μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης - από κάθε άποψης σεζόν – τα φώτα είναι και πάλι στραμμένα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, για τους λάθος λόγους.  

 
Παρά το γεγονός ότι και οι τέσσερις κυπριακές ομάδες παραμένουν ζωντανές στο κυνήγι των ομίλων (σ.σ. η Ομόνοια με νίκη εισέρχεται για πρώτη φορά σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), εντούτοις αναλωνόμαστε στους διαπληκτισμούς των σωματείων και των παραγόντων, με αποτέλεσμα κάπου να… χάνουμε το παιχνίδι.
 
Η αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου έχει πληγεί αρκετές φορές στο παρελθόν, σε βαθμό που δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι έχει κατακερματιστεί. Ο κόσμος σταδιακά απομακρύνθηκε από το «προϊόν» που λέγεται κυπριακό ποδόσφαιρο για διάφορους λόγους και οι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με αυτό δεν βοηθούν την όλη κατάσταση.
 
Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο αν οι παράγοντες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού απέφευγαν τις εμπρηστικές δηλώσεις και τους λεκτικούς και σωματικούς διαπληκτισμούς μεταξύ τους, έτσι ώστε να δώσουν το σωστό παράδειγμα στο φίλαθλο κοινό.
 
Αν πραγματικά έχουν το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου κατά νου, τότε θα πρέπει να σκεφτούν άμεσα τρόπους για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στον χώρο, αντί να στρέφουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας για προσωπικές διαφορές και φιλονικίες πολιτικού ή αθλητικού χαρακτήρα…

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς