Το γήπεδο που την... βρίσκει και η παράδοση δεκαπέντε χρόνων για την Ομόνοια

Δύσκολη έξοδο στο στάδιο «Τάσος Μάρκου», στο Παραλίμνι, πραγματοποιεί η Ομόνοια, η οποία θέλει να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, την ίδια ώρα που το Παραλίμνι, που πήρε το προσωνύμιο «φονέας των γιγάντων», θέλει μετά το ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, να κερδίσει και τους τριφυλλοφόρους. 

Οι πράσινοι, που βρίσκονται στην δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα, σε ενδεχόμενη νίκη θα ανέβουν στην κορυφή και θα περιμένουν το αποτέλεσμα των γαλάζιων της Λεμεσού, οι οποίοι έχουν επίσης δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, στο στάδιο Αμμόχωστος, την Κυριακή. 

Η παράδοση, είναι πάντως με το μέρος των πρασίνων, οι οποίοι την... βρίσκουν στο «Τάσος Μάρκου», αφού έχουν να χάσουν από το μακρινό 2006 και πιο συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου, όταν το Παραλίμνι είχε επικρατήσει με 2-0, χάρη στα γκολ του Λευτέρη Ελευθερίου. 

Έκτοτε, η Ομόνοια έδωσε εννέα παιχνίδια στο συγκεκριμένο γήπεδο με αντίπαλο το Παραλίμνι και έφυγε νικήτρια σε οκτώ αγώνες, ενώ καταγράφηκε και μια ισοπαλία, στις 23 Δεκεμβρίου του 2018, με σκορ 1-1. 

Η ίδια παράδοση, ισχύει και με αντιπάλους ομάδες που χρησιμοποιούσαν το «Τάσος Μάρκου», όταν έπαιζαν στην πρώτη κατηγορία. Συγκεκριμένα, σε δύο παιχνίδια με την Αναγέννηση Δερύνειας, το 2011 και το 2016, το τριφύλλι έφερε δύο ισοπαλίες 1-1 και 2-2, αντίστοιχα. 

Επίσης, σε πέντε παιχνίδια με αντίπαλο την Αγία Νάπα, κέρδισε τα τέσσερα, ενώ στις 14 Ιανουαρίου 2007, έχασε με 2-1.

Μπορεί η παράδοση να μην παίζει ποδόσφαιρο, λέει ο λαός, όμως τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη δυναμική που έχει η Ομόνοια στα εκτός έδρας παιχνίδια της στο Παραλίμνι. 

Παρόλα αυτά, η Ένωση, τη δεδομένη στιγμή δείχνει ικανή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρώντας πέντε παιχνίδια χωρίς ήττα, στα οποία πήρε τέσσερις νίκες και έφερε μία ισοπαλία. 

Τα συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα των βυσσινί, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσει από τον πυθμένα της βαθμολογίας, που βρισκόταν από την αρχή του πρωταθλήματος και όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον να κυνηγά με αξιώσεις την είσοδό της στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, αφού είναι πέντε βαθμούς πίσω από τη Δόξα, που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση. 

Ο Χένινγκ Μπεργκ, πάει υποψιασμένος στο παιχνίδι, αφού στον πρώτο γύρο την πάτησε από την Ένωση στο ΓΣΠ, όπου η ομάδα του εξήλθε ισόπαλη με σκορ 0-0.

Ο Νορβηγός, αναμένεται να παρατάξει τον Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα παίξουν οι Λούφτνερ και Χούμποτσαν, εν τη απουσία του Λάνγκ που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ στο αριστερό άρκο της άμυνας, θα επανέλθει ο Λέζιακς, που εξέτισε την ποινή του. Δεξιά, θεωρείται δεδομένη η θέση του Αμπντουλαχί Σεχού.

Στο κέντρο, ως ανασταλτικοί μέσοι θα παίξουν οι Ζόρντι Γκόμεθ και Γιάννης Κούσουλος, ενώ μπροστά τους, διεκδικούν τη θέση οι Παπουλής και Τιάγκο.

Στο ένα άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ο φορμαρισμένος Λοΐζου και στο άλλο ο Μποτεάκ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, λόγω της απουσίας του Ασάντε, που επίσης συμπλήρωσε κάρτες, αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά το νέο απόκτημα της ομάδας Μάρκο Στσέποβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής
«Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό, που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε»
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν