Οι τρεις φάσεις που φωνάζει η ΑΕΛ, το ξέσπασμα και τι άφησε πίσω του το ντέρμπι

Τεράστιο απόηχο έχει το μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού, μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ, με τους γαλαζοκίτρινους να πνέουν μένεα για τη διαιτησία του αγώνα, κάνοντας λόγο για ανομοιομορφία αποφάσεων στις φάσεις που έκριναν την αναμέτρηση.

Η ΑΕΛ, όπως επισημάνθηκε στις δηλώσεις που έγιναν στο τέλος του αγώνα, εστιάζει τα παράπονά της σε τρεις φάσεις, οι οποίες θεωρεί ότι έκριναν την αναμέτρηση.

Η πρώτη, είναι η αποβολή του Κεραυνού, την οποία θεωρούν εντελώς άδικη, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ θα έπρεπε, όπως λένε, να δεχθεί κίτρινη κάρτα αντί κόκκινη. Η δεύτερη φάση για την οποία διαμαρτύρονται, είναι ένα φάουλ που έγινε στο κέντρο του γηπέδου, από τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Χαμάς, στον Μεντόγιεβιτς, με τον Ντούσαν Κέρκεζ να αναφέρει πως, εάν ήταν κόκκινη η φάση του Κεραυνού, θα έπρεπε να παρθεί η ίδια απόφαση και για στην συγκεκριμένη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγρια επίθεση με ρόπαλα σε οπαδούς-Τραυματίστηκαν δύο νεαροί, ο ένας σοβαρά

Τελευταία φάση που τέθηκε στο μικροσκόπιο της ΑΕΛ, είναι μια ανατροπή του Τσάβεζ, προς το τέλος του αγώνα, για την οποία ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε φάουλ, ενώ σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Πάντως, η συγκεκριμένη φάση εξετάστηκε από το VAR και η απόφαση που πάρθηκε ήταν να καταλογιστεί φάουλ υπέρ της ΑΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισε ο Κέρκεζ-«Ο Φανούρης κλαίει εδώ και τρεις εβδομάδες, κλαίει, κλαίει»

Το ξέσπασμα Κέρκεζ και η πιθανή καταγγελία

Την ίδια ώρα, ο Ντούσαν Κέρκεζ για πρώτη φορά, στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΛ ήταν τόσο έντονος στις δηλώσεις του, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της διαιτησίας, αλλά και κατά του επίσημου Απόλλωνα.

Αρχικά διαφώνησε με τον προπονητή των γαλάζιων Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως πως η κόκκινη ήταν καθαρή, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου του Απόλλωνα Φανούριο Κωνσταντίνου, για τον οποίο επανέλαβε αρκετές φορές ότι «κλαίει εδώ και τρεις εβδομάδες», για τη διαιτησία.

Ο κ. Κέρκεζ σίγουρα ήταν σαφώς επηρεασμένος από την εξέλιξη του αγώνα και τις διαιτητικές αποφάσεις και αυτός είναι ο λόγος που προέβη σε τόσο αιχμηρές τοποθετήσεις, κάτι το οποίο δεν είχε πράξει σχεδόν ποτέ στο παρελθόν.

Πλέον στην ΑΕΛ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο καταγγελίας της διαιτητικής ομάδας που σφύριξε το παιχνίδι στο Τσίρειο στάδιο, ως ένα μέτρο αντίδρασης. Αυτό, αναμένεται να αποφασιστεί, αφότου εξεταστούν με καθαρό μυαλό οι φάσεις του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασε ο Αντωνίου και έριξε καρφιά-«Είπαν πάρα πολλά πράγματα, τώρα δεν μιλάνε...»

Έτοιμες για μεγάλα πράγματα οι ομάδες της Λεμεσού

Σε ότι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι ομάδες της Λεμεσού επιβεβαίωσαν ότι θα έχουν και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και θα παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Από τη μια ο Απόλλωνας, συνέχισε την αλάνθαστη πορεία του και κατάφερε να πετύχει το τέσσερα στα τέσσερα, που του δίνει την ευκαιρία να χτίσει απόσταση από τις ομάδες που την καταδιώκουν. Μετά τη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου, η ψυχολογία θα ανέβει ακόμα περισσότερο στην ομάδα και θα δώσει νέα δυναμική στους παίκτες, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη, η ΑΕΛ κατέθεσε ψυχή στο γήπεδο, παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο και έδειξε ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, η οποία θα παλέψει σκληρά μέχρι το τέλος, για να κατακτήσει τον τίτλο.

Οι γραμμές της ΑΕΛ έδειξαν ότι έχουν εξαιρετική συνοχή και το ρόστερ που έχτισε ο Ντουσαν Κέρκεζ, είναι ικανό να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς.

Μετά τα δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, θεωρείται κομβικής σημασίας, αφού οι γαλαζοκίτρινοι πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε, ώστε να καλύψουν χαμένο έδαφος, την ίδια ώρα που οι συνδιεκδικητές τους για τον τίτλο θα δίνουν μεταξύ τους ντέρμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου
Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής