Απαντά σε Χριστοφόρου ο ΑΠΟΕΛ-«Τι θα γίνει με τον Κβιλιτάια στο Παπαδόπουλος

O Nεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και σχολίασε τον απόηχο του ντέρμπι με την Ανόρθωση (2-1) στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού αγώνα κυπέλλου. Απάντησε στα όσα υποστηρίζονται από πλευράς των κυανόλευκων, σε αυτά που είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια για τη συμπεριφορά του κόσμου του ΑΠΟΕΛ προς τον Αμρ Ουάρντα, μίλησε για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο και για πολλά άλλα.

Για το θέμα της πρόσκλησης του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα και την άρνηση από πλευράς ΑΠΟΕΛ, κάτι το οποίο ισχυρίστηκε η Ανόρθωση, να παρευρεθεί ο πρόεδρος των γαλαζοκίτρινων Πρόδρομος Πετρίδης, είπε ότι «φαίνεται πως δεν τα ξέρει καλά ο Δημήτρης Χριστοφόρου. Μας είχε σταλεί πρόσκληση και ο πρόεδρός μας απάντησε ότι δεν μπορεί τη συγκεκριμένη μέρα λόγω ειλημμένης υποχρέωσης και ζήτησε να οριστεί άλλη μέρα η συνάντηση. Αυτό το πράγμα, ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης γενικώς, μπορεί να κριθεί και από τον τρόπο που τοποθετούμαστε δημόσια. Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην επικαλούμαστε ότι αρνήθηκε το ΑΠΟΕΛ να πάει σε μια συνάντηση για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις. Άκουσα όσα είπε ο Χριστοφόρου και σημείωσα πάνω από δέκα σημεία που χρίζουν απάντησης, αλλά θα το κάνω με ένα διαφορετικό τρόπο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αύριο το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας. Το υβρεολόγιο δεν εκφράζεται μόνο στο γήπεδο, αλλά και στο δρόμο και σε προσωπικά μηνύματα και στα Social Media. Είναι κομψό αυτό που γίνεται στο γήπεδο σε σχέση με το τι μηνύματα λαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές μας».

Για την αντίδραση του Τιμούρ Κετσπάγια: «Το λέμε δημόσια πως πρέπει αυτό το εκρηκτικό και επικίνδυνο μείγμα να σταματήσει. Να κάνει κανείς την αυτοκριτική του, ακόμη και ο κάθε οπαδός στην κερκίδα. Έχουμε όλοι ευθύνη για αυτό το πράγμα. Κατ’ εμένα, ο προπονητής της Ανόρθωσης σχετικά με την ενόχλησή του, δεν το εξέφρασε με τον σωστό τρόπο γιατί χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς που δεν έπρεπε για κάτι που τον ενόχλησε. Δεν το κάνεις με χαρακτηρισμούς αυτό. Το σημειώνεις, αλλά δεν το κάνεις με χαρακτηρισμούς. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να λυθεί το πρόβλημα»

Για τη γενική συμπεριφορά του κόσμου στα γήπεδα και πως το βιώνουν οι ομάδες: «Όλοι όσοι βρισκόμαστε στο γήπεδο κάθε 2-3 ημέρες, ζούμε το ίδιο πράγμα. Για να έχει υπόσταση αυτό και να μην έρθει άλλος να σου απαντήσει πως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα, επειδή το ζήσαμε και πέρσι που δεν είχαν κόσμο τα γήπεδα, θυμάστε κάποια στιγμή που πήγε να διακοπεί και μετάδοση λόγω ύβρεων από κάποιον που ήταν κοντά; Είναι ένα κάλεσμα αυτό, πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτή τη στιγμή αυτός είναι ο δρόμος που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Μπορεί κάθε ομάδα να κάνει τις δικές της επιλογές. Τι επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς, δεύτερο ποιο είναι το όριο από το επιτρεπτό και μη επιτρεπτό και τρίτο πως και τι κάνουμε για να μην φθάνουμε σε αυτό το όριο. Ο καθένας πρέπει να αρχίσει από τον εαυτό του και όχι να ζητά από τον άλλον να μην το κάνει»

Για τον Ουάρντα: «Κατανοώ τον άνθρωπο Ουάρντα για την όποια αντίδραση. Πρέπει κι ο ίδιος όμως να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται κάθε φορά να κατηγορείται για τον ίδιο λόγο. Η ιστορία άρχισε από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Ανόρθωσης. Δεν ήταν επιλογή μας να συζητήσουμε για τον Ουάρντα. Από πλευράς Ανόρθωσης άρχισε. Δεν περίμενα από την Ανόρθωση να έχει παράπονο και να σημειώνει το θέμα με τον Κβιλιτάια. Τι θα γίνει με τον Κβιλιτάια στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”; Καλύτερα να μην τα σκεφτόμαστε αυτά. Κάνουμε το ίδιο πράγμα το οποίο κατηγορούμε. Θα μπορούσαμε με άνεση να βγάζαμε κι εμείς το βίντεο αντίδρασης του Ουάρντα στο 1-1. Ε, δεν θα το κάνουμε αυτό το πράγμα. Συμφωνώ ότι μπορούσε να μην το κάνει αυτό ο Κβιλιτάια, αλλά δεν εξισώνεται το ένα με το άλλο. Μην εξισώνουμε το τι έκανε ο Ουάρντα με τον πανηγυρισμό του Κβιλιτάια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Σφράγισε την παραμονή της η Καρμιώτισσα, στη δεύτερη κατηγορία η Δόξα
Οριστικά στη Β’ κατηγορία η Δόξα μετά και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής
Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο κόντρα στην ΑΕΖ
Πλήρες sold out μέσα σε επτά ώρες έκαναν οι ΑΠΟΕΛίστες για τον τελικό του πρωταθλήματος
Έγιναν καπνός τα εισιτήρια από τους ΑΠΟΕΛίστες για τη Νότια μέσα σε δέκα λεπτά