Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόταση νόμου για αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου-Τι προνοεί

  11/03/2022 13:06
Πρόταση νόμου για αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου-Τι προνοεί

Πρόταση νόμου για αλλαγές στην κάρτα φιλάθλου-Τι προνοεί

  11/03/2022 13:06

Πρόταση Νόμου που τροποποιεί τον Νόμο για την Πρόληψη της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και τη ρύθμιση της «κάρτας φιλάθλου» κατέθεσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «η πρόταση αυτή, η οποία αποτελεί για πολλούς διέξοδο και κίνητρο για επιστροφή στα γήπεδα όσων απέχουν το τελευταίο διάστημα, προβλέπει μεταξύ άλλων, παράλληλα με την κάρτα φιλάθλου, την εισαγωγή της κάρτας μέλους ομάδας ή αθλητικού σωματείου με την οποία θα επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα».

Σημειώνει πως «σε αυτή την περίπτωση τα όποια προσωπικά δεδομένου ή στοιχεία θα τηρούνται σε αντίστοιχο μητρώο της ομάδας ή του αθλητικού σωματείου μόνο. Τα σωματεία με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνουν την ευθύνη πρόληψης ή καταστολής της βίας και οι φίλαθλοι θα δικαιούνται να επιλέξουν μεταξύ της κάρτα φιλάθλου ή της κάρτας ομάδας».

Καταλήγοντας, η ΕΔΕΚ σημειώνει πως «παράλληλα με την πρόταση ρυθμίζονται και τροποποιούνται ειδικότερα θέματα όπως ο τρόπος εφαρμογής της κάρτας, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και η καλύτερη ρύθμιση του ζητήματος των ποινών σε περίπτωση παράβασης του Νόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας