Έκαψε τον Αυγουστή ο Νεοκλέους-«Μου είπε θα τα πούμε στη Λεμεσό»

Έκαψε τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ ο διαιτητής Νικόλας Νεοκλέους, στο φύλο αγώνος αναφορικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αγώνα με την Ανόρθωση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει στην απόφασή του ο Αθλητικός Δικαστής, ο οποίος μοίρασε πρόστιμα σε παράγοντες και ποδοσφαιριστές για την αντιαθλητική τους συμπεριφορά, ο Σωφρόνης Αυγουστή, επέδειξε αντιαθλητική προς τον διαιτητή τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά το τέλος.

Επίσης, αναφέρει πως εάν κάποιος ενδιατρίψει στην έκθεση του παρατηρητή θα διαπιστώσει πως γίνεται αναφορά ότι «ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έβριζε και προκαλούσε ένταση και νεύρα. Επίσης, γίνεται αναφορά ότι μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή και του είπε απειλώντας τον ότι θα τα πουν στη Λεμεσό, εξυβρίζοντας τον, χωρίς όμως να αναφέρεται σε συγκεκριμένη βρισιά.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ σε επιστολή του, προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς σε σχέση με τα όσα καταλόγισε στον Αυγουστή ο διαιτητής, καταθέτοντας εισήγηση πως η καταγγελία θα πρέπει να απορριφθεί αφού ο ίδιος ο διαιτητής προς τον οποίο υπήρξε η παραβατική συμπεριφορά, δεν αναφέρει οτιδήποτε στο φύλλο αγώνος.

Ο Αθλητικός Δικαστής, αναφέρει πως αξιολογώντας το οπτικοακουστικό υλικό που είχε ενώπιον του, διαπίστωσε πως ο Σωφρόνης καθόλη τη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν σε ένταση, δίδοντας σχετικές οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές του και διαμαρτυρόμενος προς τις διάφορες αποφάσεις του διαιτητή.

Ο δικαστής στην απόφασή του αναφέρει πως το γεγονός αυτό δεν αποτελεί επιλήψιμη συμπεριφορά, τονίζοντας πως αρμόδιος για να κρίνει την εν λόγω συμπεριφορά είναι μόνο ο διαιτητής του αγώνα. Ωστόσο η κίνηση του Αυγουστή, όπως υποδεικνύει ο δικαστής, «να κινηθεί προς τον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα και να διαμαρτύρεται έντονα (χωρίς να διαπιστώνεται αν τελικά υπάρχουν βρισιές ή όχι), είναι επιλήψιμη και δίδει πολύ λανθασμένα μηνύματα στους φιλάθλους».

Καταληκτικά ο δικαστής κουνάει το δάκτυλο στον Σωφρόνη αλλά και στον κάθε προπονητή, τονίζοντας πώς σε παιχνίδια όπου υπάρχει ένταση οι προπονητές πρέπει να λειτουργούν προληπτικά και κατασταλτικά για την αποφυγή επεισοδίων. «Δυστυχώς ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ενήργησε αψυχολόγητα προβάλλοντας άκομψα τις διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα, στοιχείο το οποίο έχει επενεργήσει σε περαιτέρω ένταση».

Τέλος ο δικαστής αναφέρει ότι έκρινε τον Σωφρόνη με επιείκεια δεδομένου της τροπής που πήρε ο αγώνας, ενώ έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο. Στον Αυγουστή επιβλήθηκε πρόστιμο 3,000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Σα Πίντο: Είμαι ήσυχος, ευγενικός αλλά δεν πρέπει να μου φερθείς άσχημα, όπως έγινε με την Ανόρθωση
Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Futsal
Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε