Η ατάκα Σίλας για Μιραλάς και το... «συγγνώμη δεν είμαι υπόλογος»

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου του, παραχώρησε ο νέος προπονητής της ΑΕΛ, Χόρχε Σίλας, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεταγραφικά και σε παίκτες που έχασε λόγω οικονομικού.

Στην αρχική του δήλωση για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα, είπε πως «Θα είμαστε πανέτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Τώρα δουλεύουμε με 30 παίκτες, οι 13 είναι από τις ακαδημίες. Δεν είναι στόχος μας να είμαστε έτοιμοι από αύριο αλλά στα επίσημα παιχνίδια».

Σε ότι αφορά στα μεταγραφικά και αν πιστεύει ότι θα είναι ανταγωνιστική η ΑΕΛ, υπέδειξε πως »ξέρουμε ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι εύκολο να έρθουν Κύπρο, ίσως δεν ξέρουν την χώρα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Όποτε μιλώ με κάποιον παίκτη για να έρθει προσπαθώ να τους δείξω το όραμα μου και τι θέλω να φτιάξω. Οι παίκτες που θα φέρουμε ξέρουν για το κυπριακό ποδόσφαιρο και τι θα κάνει η δική μου ΑΕΛ. Δεν έχουμε τα ίδια όπλα με κάποιες ομάδες στο οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους παίκτες που φέρνουμε. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Τα στάνταρ μου είναι πολύ ψηλά, έτσι πρέπει να είναι για να παίξεις στην ΑΕΛ. Δεν φέρνουμε παίκτες απλώς για να τους φέρουμε. Πιστεύω ότι την ερχόμενη χρονιά θα παίξουμε στην Ευρώπη».

Όσον αφορά στις αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κύπρου και αν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μια ομάδα που να διεκδικήσει τουλάχιστον την Ευρώπη, ανέφερε ότι «αν δεν το πίστευα αυτό δεν θα ήμουν εδώ. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, εμείς θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Οι οπαδοί να μην ανησυχούν. Ανησυχείς όταν δεν έχεις κάνει τίποτα. Θα φέρουμε κι άλλους παίκτες και θα δείτε τη δουλειά μας στη συνέχεια. Θα φτιάξουμε μια ομάδα για την οποία ο κόσμος θα είναι περήφανος».

Εξάλλου ως προς το κατά πόσον έχασε παίκτες λόγω του οικονομικού, είπε «κάποτε συμβαίνει αυτό με 1-2 παίκτες, όμως την ίδια στιγμή βρήκαμε άλλους. Έχουμε μιλήσει με αρκετούς παίκτες έτσι είναι η μεταγραφική περίοδος. Δεν κάναμε λάθη με τους παίκτες που φέραμε, είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό. Έχουμε κλείσει κάποιους άλλους όμως και θα τους αναλύσουμε. Το 90% των παικτών που θέλεις να φέρεις και μιλάς μαζί τους, δεν έρχονται. Έτσι είναι, κάποιους τους χάνεις λόγω οικονομικού, κάποιους γιατί έχουν άλλη άποψη για το πρωτάθλημα. Χάσαμε έναν παίκτη που θέλαμε πολύ, του δώσαμε περισσότερα λεφτά αλλά ήθελε να παίξει σε άλλο πρωτάθλημα».

Αναφερόμενος στον Μιραλάς, που φαίνεται να ενδιαφέρει την ΑΕΛ, σημείωσε πως «είναι πολύ καλός παίκτης. Τον ξέρουμε από τον Ολυμπιακό. Κάθε ομάδα που μπορεί να τον φέρει θα φέρει έναν πολύ καλό παίκτη. Θα δείτε ότι οι παίκτες που θα φέρουμε είναι καλοί. Αν δεν έρθει ο Μιραλάς θα φέρουμε κάποιον άλλο. Αυτό του τύπου παίκτες ψάχνουμε. Ο Μιραλάς είναι στα πλαίσια του μπάτζετ μας. Αν ήταν 26 θα ήταν πολύ δύσκολο να τον φέρουμε. Θα δούμε».

Τέλος, σχετικά με όσους αποχωρούν, τόνισε πως «αναλύσαμε την ομάδα από πριν, έκανα τη λίστα μου και είπα στους Μπεμπέ και τον πρόεδρο ότι θέλω αυτούς τους παίκτες. Δεν μπορούσαμε να έχουμε 40-50 παίκτες της ομάδας. Τους είπα από νωρίς γι’ αυτούς που δεν θέλω. Δεν είμαι υπόλογος για αυτούς που ήταν από πριν εδώ γιατί δεν τους έφερα εγώ. Λυπάμαι γι’ αυτό αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου