Τα νέα δεδομένα με τους ευρωπαίους και οι καθοριστικές ρεβάνς για πρόκριση

Τα πρώτα τους βήματα επιχείρησαν να κάνουν στην Ευρώπη ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Άρης, στους πρώτους τους αγώνες, με την Ελαφρά Ταξιαρχία μέχρι στιγμής να είναι η ομάδα που έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες παρέμειναν στις εκτός έδρας ισοπαλίες και πλέον όλα θα κριθούν στις ρεβάνς σε μερικές μέρες, όπου θα φιλοξενήσουν τους αντιπάλους τους. 

Κάνοντας αρχή από το πρόσφατο παιχνίδι του Άρη κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, η ομάδα της Λεμεσού έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκρισης, καθώς τα δυο τέρματα του δίνουν σοβαρό πλεονέκτημα για να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εξάλλου, όπως απέδειξε και στην ΑΕΚ Αρένα η Ελαφρά Ταξιαρχία, είναι ανώτερη από την ομάδα του Αζερμπαϊζάν και με πανομοιότυπη εμφάνιση, τότε θα είναι τυπικής διαδικασίας η ρεβάνς για να κόψει το εισιτήριο πρόκρισης. Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αγωνιστεί στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης με το νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Ραπίντ Βιέννης-Λέχια Γκντανσκ.

Την ίδια ώρα, ο ΑΠΟΕΛ, μετά τη λευκή ισοπαλία στη Σόφια απέναντι στην Μπότεφ, διατηρεί το πλεονέκτημα της πρόκρισης, αφού όλα θα κριθούν πλέον στο ΓΣΠ, όπου αναμένεται να μετατραπεί σε μια καυτή έδρα, έχοντας και τη στήριξη του κόσμου του. Οι γαλαζοκιτρίνοι, μπορεί να μην διεκδίκησαν δάφνες ποιότητας στο εκτός έδρας παιχνίδι τους, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι στο στάδιο της πρωτεύουσας την Πέμπτη, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπότεφ. Σημειώνεται, ότι ο νικητής του αγώνα Μπότεφ-ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει πρώτα ως γηπεδούχος το νικητή του αγώνα Κίζιλζαρ Καζακστάν-Οσιέκ Κροατίας.

Από την άλλη, την ατυχία του ότι καταργήθηκε το εκτός έδρας γκολ έχει η ΑΕΚ, αφού εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τη Μίντιλαντ και πλέον στην Αρένα στη ρεβάνς αρχίζουν όλα ξανά από το μηδέν. Ως εκ τούτου, οι Λαρνακείς απέδειξαν ότι μπορούν να δουν στα μάτια τους Δανούς και να πάρουν στη Λάρνακα την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο νικητής του ζευγαριού Μίντιλαντ-ΑΕΚ  θα αντιμετωπίσει στην 3η προκριματική φάση του Champions League την Μπενφίκα, ενώ ο ηττημένος του αγώνα συνεχίζει στην 3η προκριματική φάση του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος στον πρώτο αγώνα την Παρτίζαν Βελιγραδίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Άρης, πέραν από την πρώτη ιστορική νίκη του που πέτυχε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, κατάφερε να σπάσει και μια κατάρα 58 χρόνων, καθώς από το 1963 και εντεύθεν, καμία άλλη κυπριακή ομάδα δεν άρχισε την ευρωπαϊκή της παρουσία με νίκη. Η τελευταία ομάδα που το έπραξε ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο 1963, όταν κέρδισε με 6-0 τη νορβηγική Γκέβιν Λιν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου