Η αύρα του Μπεργκ που έφερε την πρωτιά και η αντίδραση του πρωταθλητή

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Πάφος, απέναντι στην ΑΕΚ με 1-0, με αποτέλεσμα να βρεθεί μαζί με τον Απόλλωνα στην πρώτη θέση, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν από δέκα βαθμούς. 

Η ομάδα της Πάφου, μπήκε δυνατά μέσα στο γήπεδο και προσπάθησε να επιβάλει το δικό της ρυθμό, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο.

Το σύνολο του Μπεργκ κατάφερε στο 78΄να σκοράρει και έτσι να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό ξεκίνημα της, αφού σε τέσσερις αγώνες, μετρά τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Αυτό που ξεχώρισε από το παιχνίδι, ήταν η συμπεριφορά και το στήσιμο της ομάδας της Πάφου, καθώς και τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της ήταν αρκετά καλή.

Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Χένινγκ Μπεργκ διαχειρίστηκε άψογα το 1-0 και με σωστή άμυνα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΑΕΚ.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Απόλλωνα, αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Νταβίδ Καταλά, όπως είπε και ο ίδιος, είναι αντίδραση των ποδοσφαιριστών του.

Οι πρωταθλητές, οι οποίοι παρατάχθηκαν στο σημερινό παιχνίδι με αρκετές απουσίες αλλά και την κόπωση από το παιχνίδι της Πέμπτης, μπήκαν δυνατά στο αγώνα, ωστόσο στο 28' έμειναν πίσω στο σκορ. 

Στη συνέχεια οι παίκτες του Νταβίδ Καταλά έβαλαν αντίδραση και κατάφεραν στο 41' να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πινάκα.

Παράλληλα, στην επανάληψη ο Απόλλωνας δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε, δεν ήταν δημιουργικό, ενώ μάλιστα απειλήθηκε αρκετές φορές από τη Νέα Σαλαμίνα. 

Την ίδια ώρα, εάν μετά από το πέρας της 4η αγωνιστικής μπορούμε να κρατήσουμε κάτι, είναι πως όλα τα ματς πλέον είναι σαν ντέρμπι και ότι δεν υπάρχει πλέον βατό παιχνίδι.

Είδαμε αυτή την αγωνιστική, μια αρκετά καλή Πάφο, να κερδίζει την ΑΕΚ, η οποία την περασμένη Πέμπτη είχε πάρει ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. 

Μια Πάφος, η οποία δείχνει ότι στην έδρα της θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και παράλληλα ότι με τον Χένινγκ Μπεργκ στο τιμόνι, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Επιπλέον, είδαμε μια Νέα Σαλαμίνα, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου είχε καλή παρουσία και δυσκόλεψε τον αντίπαλο, να παρουσιάζεται ανταγωνιστική κόντρα και στον Απόλλωνα.

Είναι γεγονός, πως η ομάδα της Λεμεσού ταξίδεψε στη Λάρνακας με αρκετές απουσίες, όμως και πάλι τουλάχιστον στο πρώτο μέρος είχε μια καλή παρουσία. 

Την ίδια ώρα η Ομόνοια, η οποία προερχόταν από την ήττα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και πήρε το ζητούμενο. 

Η ομάδα της Λευκωσίας, κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να κυριαρχήσει πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα τέσσερα γκολ ήραν από τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. 

Στα θετικά, πως παρά το ενδιάμεσο παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ, την περασμένη Πέμπτη, η Ομόνοια είχε ενέργεια και φρεσκάδα στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μια πιστική εμφάνιση και να πάρει τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Αυτό έχει να κάνει και με το βάθος που έχουν τη φετινή σεζόν οι πράσινοι, κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό Νιλ Λένον.  

H βαθμολογία μετά την 4η αγωνιστική 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)