Το πλάνο του Πογέτ για το ματς κόντρα στην Κύπρο-Στηρίζεται στο βαθμολογικό

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει στο μυαλό του τους ένδεκα διεθνείς που θα παρατάξει κόντρα στην Κύπρο, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και δύο εκ των υπολοίπων που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Γιατί ενδιαφέρει τόσο πολύ τον Ουρουγουανό το παιχνίδι στη Λάρνακα.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Κύπρο απόψε για την πέμπτη αγωνιστική του Nations League έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο της και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία. Την ίδια ώρα όμως έχει ως κίνητρο το απόλυτο και την άνοδο στο FIFA Ranking ενόψει των επόμενων κληρώσεων και δη αυτή για τα προκριματικά του Euro 2024 στις 9 Οκτωβρίου.

Αυτό υποστήριξαν άλλωστε τόσο ο Γκουστάβο Πογέτ όσο και ο Δημήτρης Κουρμπέλης στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ενόψει της αναμέτρησης με την Κύπρο.

Για αυτό και ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και να μην κάνει δοκιμές παρά το γεγονός πως ο βαθμολογικός πίνακας του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Να σημειώσουμε πως ο Πογέτ δεν υπολογίζει στους Μάνταλο και Γιακουμάκη, που είναι τιμωρημένοι και αυτόματα έχουν τεθεί εκτός πλάνων.

Αυτή είναι πιθανή ενδεκάδα του Πογέτ

Ο τεχνικός από την Ουρουγουάη αναμένεται να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με ένα 4-2-3-1 με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας δεν θα αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Μπάλντοκ να παίζει στα δεξιά, τον Τσιμίκα στα αριστερά και τους Χατζηδιάκο-Μαυροπάνο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Οι δύο μπροστά από την αμυντική τετράδα αναμένεται να είναι οι Σιώπης - Κουρμπέλης. Βέβαια εκεί υπάρχει και ο Μπουχαλάκης ο οποίος διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα και δη αντί του μέσου του Παναθηναϊκού, με τον Πογέτ να παίρνει την τελική του απόφαση λίγη ώρα πριν από το ματς.

Στην τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ θα αγωνιστούν οι Μασούρας, Μπακασέτας και Πέλκας ενώ στην κορυφή αναμένεται να είναι ο Δουβίκας. Ο έτερος που διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα της Ελλάδας και μάλιστα "παίζει" για δύο θέσεις είναι ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο διεθνής επιθετικός μπορεί να πάρει είτε τη θέση του Πέλκα στο ένα άκρο της επίθεσης ή να αγωνιστεί αντί του Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης της Ελλάδας.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)