Ξηλώνεται ο Σύνδεσμος Διαιτητών-«Αφήνεται να νοηθεί ότι υπάρχει κάτι από πίσω»

Ραγδαίες εξελίξεις προκύπτουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου, έπειτα από τις μαζικές αποχωρήσεις.  

Μάλιστα, πέραν από την αποχώρηση του Παναγιώτη Γερασίμου, ο οποίος το γνωστοποίησε ο ίδιος παρελθόν από τον Σύνδεσμο αποτελούν και αρκετοί διαιτητές.

Την ίδια ώρα, και άλλοι εν ενεργεία διαιτητές διαφόρων κατηγοριών, αλλά και μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν την πρόθεση τους να αποχωρήσουν.

Κληθείς να μιλήσει για τις εξελίξεις ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου, Χρίστος Σπανός, σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ανέφερε πως «τον περασμένο Ιούνιο ο ΣΔΚ είχε μια εκλογική συνέλευση όπου 400 μέλη του συνδέσμου ψήφισαν. Δεν θεωρούμε ότι υπήρχε μια διάσπαση. Όταν τελειώσουν οι εκλογές δεν θεωρούμε ότι υπάρχει διάσπαση. Είναι όλοι οι διαιτητές κάτω από τη στέγη του συνδέσμου. Δεν μπορώ να δεχτώ την οποιαδήποτε αναφορά περί διάσπασης. Έχουμε 400 τακτικά μέλη. Αν έχω 30 παραιτήσεις, είναι κάτι που με απασχολεί όμως δεν μπορώ να παραβλέψω τους άλλους 370.

Οι παραιτήσεις έγιναν για 3-4 λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί ο διαιτητής θέλει την ηρεμία του. Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τις εκλογές. Σε κάποιους δεν άρεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών. Τρίτο, είναι μια ανακοίνωση που βρήκε προς τα έξω που δεν φωτογραφίζει όλα τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας. Οι επιτροπές διαιτησίας πρέπει να είναι μέχρι δυο θητείες συνεχόμενες. Πρέπει να γίνεται μια αντικατάσταση ούτως ώστε να είναι προς όφελος των διαιτητών μας. Έγινε μια καλόπιστη κριτική στον κ. Μάζιτς. Θεωρώ βαρίδι την έλευση ξένων διαιτητών και είμαι κάθετος σε αυτό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «πρέπει να συμπληρώνονται οι λίστες. Υπάρχει υποστελέχωση στην. Α΄ Κατηγορία. Οι λίστες απαιτούν περισσότερα άτομα. Η τελική λίστα θα ανακοινωθεί τέλος Σεπτεμβρίου. Είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει. Θεωρώ ότι υπάρχει έλλειψη του πλάνου. Πέρα από αυτού είναι και τα κριτήρια της λίστας. Τα κύρια είναι η επιλογή και αξιολόγηση των συνεργατών και ο διορισμός της επιτροπής διαιτησίας. Επίσης είναι η κατοχύρωση του λειτουργήματος με σύμβασης για τους elite. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι είναι η ασφάλεια και η υγεία των διαιτητών. Ο ΣΔΚ είναι εδώ για να κάνει τις εισηγήσεις του. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης και εκπαίδευσης των παρατηρητών».

Σε ερώτηση εάν έχει παραιτηθεί ο μισός κατάλογος των διαιτητών της πρώτης κατηγορίας είπε πως «θέλουν να στερηθούν οι ίδιοι το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω οτιδήποτε άλλο. Απαιτούμε από τους ιδίους σεβασμό και εκτίμηση. Έχω 400 τακτικά μέλη, αν έχω κάποιες παραιτήσεις τι πρέπει να κάνω; Προβληματισμός βεβαίως υπάρχει. Πολύ πιθανό να υπάρχει και ένας μοχλός πίεσης πάνω τους για να προβούν σε αυτή την ενέργεια. Αφήνεται να νοηθεί ότι υπάρχει κάτι από πίσω και στο παρόν στάδιο είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θα ενημερώσουμε την ΚΟΠ με κατ’ ιδίαν συνάντηση. Είμαστε σε επαγρύπνηση».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)