«Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα»

Ο ΠΑΣΠ ζητά με ανακοίνωσή του από την πολιτεία να λάβει μέτρα για την αποφυγή περιστατικών θερμικής εξάντλησης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.  

Σημειώνεται ότι τρία περιστατικά θερμικής εξάντλησης σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακόμη τρία άτομα κινδύνεψαν και εκατοντάδες άλλα έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, παίζοντας ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Από τα τρία περιστατικά, το ένα αφορούσε αγώνα ενηλίκων στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής λιποθύμησε λόγω θερμικής εξάντλησης. Τα άλλα δύο περιστατικά αφορούσαν παιδιά ακαδημιών, με συμπτώματα ζάλης, ναυτίας και εμετών.

«Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν ότι η επικινδυνότητα των υψηλών θερμοκρασιών μετριέται με αριθμούς και όχι με ημερομηνίες. Το να παίρνουμε μέτρα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν είναι αρκετό. Ειδικά στην Κύπρο όπου παρατηρείται έντονος καύσωνας και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες», επισημαίνεται.

Ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι έχει εκδώσει Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης με συμβουλευτικό χαρακτήρα, ωστόσο «η μη βελτίωση της νομοθεσίας και η απουσία κανονισμών από την πολιτεία και τους αθλητικούς φορείς αντίστοιχα, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία πολλών ποδοσφαιριστών και ειδικά των ερασιτεχνών, των εφήβων και των παιδιών».

Αυτό συμβαίνει γιατί «ως μη επαγγελματίες εργαζόμενοι δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης του Υπουργείου Εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)