Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα»

  04/10/2022 14:10
«Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα»

«Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα»

  04/10/2022 14:10

Ο ΠΑΣΠ ζητά με ανακοίνωσή του από την πολιτεία να λάβει μέτρα για την αποφυγή περιστατικών θερμικής εξάντλησης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.  

Σημειώνεται ότι τρία περιστατικά θερμικής εξάντλησης σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακόμη τρία άτομα κινδύνεψαν και εκατοντάδες άλλα έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, παίζοντας ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Από τα τρία περιστατικά, το ένα αφορούσε αγώνα ενηλίκων στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής λιποθύμησε λόγω θερμικής εξάντλησης. Τα άλλα δύο περιστατικά αφορούσαν παιδιά ακαδημιών, με συμπτώματα ζάλης, ναυτίας και εμετών.

«Ο θάνατος καραδοκεί και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν ότι η επικινδυνότητα των υψηλών θερμοκρασιών μετριέται με αριθμούς και όχι με ημερομηνίες. Το να παίρνουμε μέτρα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν είναι αρκετό. Ειδικά στην Κύπρο όπου παρατηρείται έντονος καύσωνας και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες», επισημαίνεται.

Ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι έχει εκδώσει Πρωτόκολλο Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης με συμβουλευτικό χαρακτήρα, ωστόσο «η μη βελτίωση της νομοθεσίας και η απουσία κανονισμών από την πολιτεία και τους αθλητικούς φορείς αντίστοιχα, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία πολλών ποδοσφαιριστών και ειδικά των ερασιτεχνών, των εφήβων και των παιδιών».

Αυτό συμβαίνει γιατί «ως μη επαγγελματίες εργαζόμενοι δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία Πρόληψης Θερμικής Καταπόνησης του Υπουργείου Εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας