ΒΙΝΤΕΟ: Η υπόσχεση του παροπλισμένου Αραγιούρι

Στραμμένη στο Κατάρ βρίσκεται η προσοχή του ποδοσφαιρικού κόσμου, αφού η κορυφαία αθλητική διοργάνωση έχει ήδη αρχίσει και οι ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, του Μουντιάλ του 2022. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται με αρκετές ιδιαιτερότητες, σε αντίθεση με προηγούμενες φορές, όπως την εφαρμογή της τεχνολογίας εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά επίσης και η εποχή που διεξάγεται, καθώς μέχρι σήμερα διεξαγόταν καλοκαίρι. 

Η ΟΜΑDA του REPORTER, έδωσε πάσα σε τρείς παλαίμαχους άσους του κυπριακού ποδοσφαίρου για να μοιραστούν μαζί μας τις ποδοσφαιρικές τους γνώσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποια είναι η αγαπημένη τους ομάδα, πώς βλέπουν την είσοδο της τεχνολογίας στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και φυσικά τι θυμούνται από το παρελθόν, όταν παρακολουθούσαν το Μουντιάλ, όντας πιτσιρίκια. 

Κώστας Φασουλιώτης, παλαίμαχος άσος ΑΠΟΕΛ

«Θεωρώ ότι Αργεντινή και Βραζιλία έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Μουντιάλ, μετά υπάρχουν και κάποιες άλλες ομάδες, όπως την Ολλανδία και την Ισπανία. Είναι λίγο παράξενο αυτό το Μουντιάλ, λόγω και της εποχής του. Θεωρώ όμως ότι οι δυο ομάδες που προανέφερα θα είναι ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες, εκτός αν εμφανιστεί κάποια ομάδα στη συνέχεια που θα είναι έκπληξη, όπως την Ουρουγουάη που διαθέτει ένα καλό ρόστερ. Πιστεύω όμως ότι είναι ένα παράξενο Μουντιάλ. Είναι η αλήθεια ότι είμαστε συνηθισμένοι το Μουντιάλ να παίζεται καλοκαίρι. Στην εποχή που παίζεται τώρα, ήδη έχουν αρχίσει όλα τα πρωταθλήματα και κάποιοι παίκτες δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πάρα πολλά πράγματα που θα παίξουν ρόλο και δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι αυτό το Μουντιάλ έχει φαβορί.

Προσωπικά, είμαι με τις παραδοσιακές ομάδες που είναι φαβορί όμως, όπως Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία. Είδα επίσης ότι και η Δανία έχει μια πολύ καλή ομάδα, όπως και η Ουρουγουάη. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει στην παρούσα φάση, απλά πάμε και λίγο με τα ονόματα σήμερα για να είμαστε ειλικρινείς, που αγωνίζονται, όπως τους Μέσι, Νεϊμάρ, Ρονάλντο.

Όσον αφορά την τεχνολογία που μπήκε στο Μουντιάλ, είμαι 100% υπέρ της τεχνολογίας, υπέρ του VAR, γιατί το ποδόσφαιρο πλέον θα είναι πιο δίκαιο. Το VAR είναι σαν να κάθεσαι εξετάσεις και δικαιούσαι να χρησιμοποιήσεις σημειώσεις. Ο διαιτητής πλέον θα το δει και θα το ξαναδεί και δεν πρόκειται να κάνει λάθος απόφαση πλέον, εκτός και αν υπάρχει σκοπιμότητα. Το VAR είναι απίστευτα σημαντικό για το ποδόσφαιρο μας σήμερα.

Σωτήρης Καϊάφας, παλαίμαχος άσος Ομόνοιας

Ακόμη δεν είδαμε τίποτα και προσωπικά αν δεν δω την ομάδα μέσα στο γήπεδο δεν μπορώ να πω με  τα βεβαιότητας κάποια πρόβλεψη. Οι εθνικές οι παλιές και οι παραδοσιακές έχουν ονόματα, όπως οι Γερμανοί, οι Βραζιλιάνοι, οι Αργεντινοί. Σήμερα όμως, άλλαξαν αυτές οι ομάδες και με τους παίκτες, που πρέπει να δούμε ποιοι εξ αυτών είναι και σε καλύτερη φόρμα.

Είναι τεράστια η διαφορά του τότε με του σήμερα στο Μουντιάλ, με την τεχνολογία, αφού παλιά ήταν πολύ διαφορετικά και οι αποφάσεις των διαιτητών ήταν πιο δύσκολες. Ελπίζω στο τέλος του Μουντιάλ να μείνει ο κόσμος εντυπωσιασμένος και ικανοποιημένος και να βλέπει ποδόσφαιρο και να χαίρεται.

Ανδρέας Κανάρης, παλαίμαχος άσος Ομόνοιας

Πάντα είμαι με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ. Ήμουν φαν του Πελέ και γι’ αυτό υποστηρίζω τη Βραζιλία. Τώρα τι θα κάνει η ομάδα μου στο Μουντιάλ δεν μπορώ να γνωρίζω. Δεν έχει καμία ομάδα εύκολο έργο σήμερα όμως, όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο και δεν έχει για κανένα εύκολο.

Η τεχνολογία έκανε μεγάλη διαφορά στο Μουντιάλ, σε σχέση με τους καιρούς μας που έπαιζαν χωρίς VAR. Σήμερα έχουν όλα τα μέσα πλέον, έχουν τεχνογνωσία, έχουν τεχνική κατάρτιση και φαρμακευτική κατάρτιση. Πλέον, δεν έχει κανέναν ποδοσφαιριστή που να αγωνίζεται χωρίς να πίνει κάτι. Δεν εννοώ παράνομα, αλλά νόμιμα. Για να μην πω όλοι και σχεδόν όλοι πίνουν.

Σήμερα βοηθά και το VAR τον ίδιο τον διαιτητή αλλά και τις ίδιες τις ομάδες να μην αδικούνται από τις αποφάσεις που κάποιες ομάδες άλλες φορές ευνοούνταν, είτε σκόπιμα είτε όχι. Αν κάνει ένα λάθος ο διαιτητής σήμερα, αμέσως διορθώνεται, κάτι που φυσικά στο παρελθόν δεν γινόταν και είναι κάτι που είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το ποδόσφαιρο.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...