Τα αγωνιστικά δεδομένα στον ΑΠΟΕΛ ενόψει του ντέρμπι με την Πάφο

Για τα αγωνιστικά δεδομένα στον ΑΠΟΕΛ ενόψει του ντέρμπι της Παρασκευής με την Πάφο, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων. 

Μιλώντας στον Super Sport FM o Νεκτάριος Πετεβίνος τόνισε ότι επικρατεί ψυχολογία στην ομάδα και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ.

«Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε φέρει την κατάσταση σε τέτοια μορφή που να εξαρτάται η μοίρα μας από τα δικά μας αποτελέσματα. Αυτό το κάναμε λόγο της ουσίας, που ήταν η κατάκτηση των αποτελεσμάτων, όμως την ίδια ώρα, ο δρόμος είναι πάρα πολύ μακρύς. Το παιχνίδι με την Πάφο μπορεί να χαρακτηρίζεται ντέρμπι κορυφής, αλλά δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα σε σχέση με τον μακρύ δρόμο που έχουμε όλες οι ομάδες μπροστά μας. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που νιώθει την πίεση της κορυφής. Είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ξέρεις πως να τον αντιμετωπίσεις. Εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου και τις δικές μας και να πάμε στην Πάφο για τους τρεις βαθμούς.

Τα παιδιά που συνθέτουν την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, έχουν αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις φέτος, έχουν διαμορφώσει χαρακτήρα. Το κακό ξεκίνημα που μας άφησε πίσω από την κορυφή και ο αποκλεισμός στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει έναν χαρακτήρα στην ομάδα, που διαμορφώθηκε μέσα από πολύ κόπο και αν δεν κάνω λάθος, τρέχουμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί του πρωταθλήματος. Παίζει ρόλο το πόσο πολύ το θέλουν και τι ομάδα είναι στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σαν χαρακτήρες, προσωπικότητες και πως λειτουργούν ως σύνολο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ανεβαίνει η ψυχολογία, αλλά την ίδια ώρα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός φέτος, με τέσσερις ομάδες να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, ούτε να πανηγυρίζεις μπορείς, ούτε να εφησυχάζεις. Κάθε επόμενος αγώνας είναι τελικός. Οι ισορροπίες είναι πιο λεπτές και σαφώς ένα αποτέλεσμα που δεν είναι νικηφόρο, δεν θα κρίνει οτιδήποτε και μιλάω από όλες τις πλευρές. Είτε νικήσουμε εμείς, είτε η Πάφος. Σε τέτοια παιχνίδια όμως η νίκη είναι κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς, γιατί κερδίζεις και ένα πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο το εγχείρημα μας».

Για το αήττητο της Πάφου και την προϊστορία ο Νεκτάριος Πετεβίνος είπε ότι «δεν παίζουν ρόλο τα στατιστικά, γιατί αν τα δούμε έτσι, θα μπορεί να πει κάποιος πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκτός από πέρσι, ήταν συντριπτικά υπέρ του ΑΠΟΕΛ. Αυτό που κοιτάζουμε είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα ώστε να εξαρτάται η μοίρα μας από τα δικά μας πόδια».

Για την πορεία μετά την αλλαγή του προπονητή είπε πως «θέλω να πω κάτι. Επί Σοφρώνη Αυγουστή, υπήρχε μία διαφορά. Είχαμε μία ομάδα που είχαμε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και χρειαζόταν χρόνο. Δεν θεωρώ πως είναι αφύσικο ότι έχει συμβεί στην εξέλιξη της ομάδας. Τώρα, αν ένας προπονητής δίνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με κάποιον άλλον στους ποδοσφαιριστές, αυτό συμβαίνει».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων «ελάχιστες μέχρι μηδαμινές πιθανότητες να προλάβουν είναι οι Δώνης και Φεράρι. Θα αξιολογηθούν μετά το παιχνίδι με την Πάφο και να μπουν στην προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Αμφίβολοι είναι οι Τσεπάκ και Μορέιρα. Από εκεί και πέρα, είδαμε κάποια μικροπροβλήματα. Ελπίζουμε να πάρει όσους μπορεί μαζί του ο προπονητής μας. Όμως δε στεκόμαστε στις απουσίες, αφού έχουμε ένα καλό ρόστερ με βάθος».  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)