Με κορυφαίο τον Φουστέρ, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Απόλλωνα

O Aπόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καμάρας" για την 3η και τελευταία αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που πήραν κεφάλι στο σκορ στην εκπνοή του πρώτου μέρους με δράστη τον Φουστέρ, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Βαλεριάνος με εκπληκτικό σουτ ισοφάρισε για τον Απόλλωνα.

Το παιχνίδι έγινε... ροντέο στα επόμενα λεπτά, με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, ένταση και πάθος από τους παίκτες των δύο ομάδων. Με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ο Φουστέρ στο 85ο λεπτό έγραψε το τελικό 1-2 στο "Γεώργιος Καμάρας".

Κακός ο επόπτης Γεωργαράκος, που υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Τζιώρα στο πρώτο ημίχρονο και δεν σήκωσε το σημαιάκι του στην φάση του 85ου λεπτού, με τον Φουστέρ εκτεθειμένο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών), Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Απόλλων Σμ. (Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Δεληζήσης, Γκότοβος, Βαλεριάνος (79' Αρναούτογλου), Ψιάνος, Φατιόν (51' Παρπέξ), Κονέ, Φαρινόλα (68' Λαγός), Βάντερσον, Τζιώρας.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Κασάμι, Πάρντο (68' Ντουρμάζ), Κολοβός, Φουστέρ, Φινμπόγκασον (79' Ιντέγε).

Γκολ: 53' Βαλεριάνος / 45+1' & 85' Φουστέρ

Κάρτες: 13' Φατιόν, 75' Βαλεριάνος, 89' Κονέ / 16' Μποτία, 75' Ντουρμάζ

Φουστέρ στην αρχή και το τέλος
Σε έναν αγωνιστικό χώρο που αποτελούσε τροχοπέδη και για τους δύο, Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακός τέθηκαν αντιμέτωπο στο "Γεώργιος Καμάρας", με απώτερο στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων υπήρχε μόνο ένας παίκτης σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, καθώς ο Σίλβα αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς και να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές όπως οι Καπίνο, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Κολοβός.

Με ενισχυμένη τη μεσαία του γραμμή, ο Απόλλων του Μπάμπη Τεννέ (είχε 8 ίδιους παίκτες στην 11άδα από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος) ήθελε να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Αποστολίδη και να βγει σε κόντρα επιθέσεις όποτε του δοθεί η ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας (62% - 38% στο μισάωρο) αλλά καθόλου ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του. Αντίθετα οι Πειραιώτες είχαν πολλές λάθος επιλογές στο τρίτο μισό του γηπέδου και προς την επίθεση, ενώ δυσκολεύτηκαν σε κάμποσες περιπτώσεις από τις ταχύτατες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, ο Απόλλων κρατούσε μακριά από την εστία του Αποστολίδη τους Πειραιώτες και προσπαθούσε κυρίως να ακουμπήσει την μπάλα στους ακραίους Φαρινόλα και Βάντερσον για να επιτεθεί. Στο 22' ο Τζιώρας αστόχησε από κοντά με προβολή, την στιγμή που λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 40' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, σε μια φάση όμως που η μπάλα περισσότερο βρίσκει τον ώμο και όχι το χέρι του Μποτία.

Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήταν στο 42ο λεπτό, όταν το σουτ του Κολοβού έφυγε μόλις άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τσιμίκας από αριστερά έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Φουστέρ και ο Ισπανός σημάδεψε σωστά, δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Με το σκορ στο 0-1 ολοκληρώθηκε το αρχικό 45λεπτο.  
 
 
Η... εκδίκηση του πρώην
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Απόλλων έφερε το ματς στα ίσα. Ένας πρώην "ερυθρόλευκος", ο Γιώργος Βαλεριάνος, έγινε κάτοχος της μπάλας πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, που έπεσε στην αριστερή του γωνία αλλά δεν μπόρεσε αποσοβήσει το 1-1 στο 53ο λεπτό.
 
 
Αμέσως μετά ο Τσιμίκας προσπάθησε να ξαναβάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, όμως του σουτ του 19χρονου μπακ έβγαλε σε κόρνερ ο Αποστολίδης.Ο Απόλλων έχοντας αναθαρρήσει από την ισοφάριση έβγαζε περισσότερο κέφι και ένταση στο παιχνίδι του, απειλώντας δις με τον Φαρινόλα για δεύτερο γκολ. Την πρώτη φορά (57') ο Σιόβας διόρθωσε το λάθος του βάζοντας σωτήρια κόντρα, ενώ την δεύτερη (59') ο Καπίνο νίκησε τον αρχηγό των γηπεδούχων από πλάγια θέση.

Το ματς είχε ανοίξει για τα καλά και στο 63' ο Κολοβός πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Φουστέρ, όμως ο Ισπανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αποστολίδη στο τετ-α-τετ, που έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Απάντησε ο Απόλλων στην ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Καπίνο να σταματά τον Κονέ βγαίνοντας από την περιοχή του και τον Αφρικανό να γεμίζει στο δεύτερο δοκάρι και τον Τσιμίκα με κεφαλιά να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 71' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, όταν ξανά ο Τσιμίκας από αριστερά έκανε το γύρισμα, όμως ο Φινμπόγκασον από την μικρή περιοχή αστόχησε με το κεφάλι.

Ο Φουστέρ στο 85' έδωσε ξανά το προβάδισα στον Ολυμπιακό, σκοράροντας μετά την πάσα του Ντουρμάζ, με τον Ισπανό πάντως να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Το 1-2 ήταν και το τελικό σκορ στην Ριζούπολη.
 
 

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)