Σιμόες: «Είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ»

Για την προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου του, για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα στη σεζόν, για τη νέα του θέση στην ομάδα και τον Πογέτ, μίλησε ο Αντρε Σιμόες σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ωρα των Σπορ».Μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος εξτρέμ δήλωσε:

«Ο ατζέντης μου τον επόμενο καιρό θα έχει μια συνάντηση με την διοίκηση της ΑΕΚ. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ. Είμαι πολύ καλά και στην ΑΕΚ και στην Αθήνα. Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο οπότε το βλέπω πολύ θετικά».

- Τι είναι αυτό που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σ’ έχει κάνει να δεθείς με την ΑΕΚ;

«Βρίσκομαι στην Αθήνα με την κοπέλα μου και αυτό σημαίνει πως δεν μου λείπει κάτι. Έχω μια στήριξη. Και ακόμα και πριν έρθω εδώ, ο κόσμος είχε αρχίσει να έρχεται σε επαφή μαζί μου. Με την πάροδο του χρόνου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο».

- Η χρονιά ξεκίνησε μ’ άλλον προπονητή και στην πορεία έγινε αλλαγή. Πως το έζησες αυτό;

«Οι ποδοσφαιριστές όταν ξεκινά το πρωτάθλημα, ακολουθούν το πρότζεκτ που θέτει η διοίκηση. Και η διοίκηση αποφασίζει για αλλαγές προπονητή. Η αλλαγή προπονητή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό που θα πω εγώ είναι πως έχουμε φτάσει σ’ ένα καλό σημείο για να αφομοιώσουμε αυτό που μας ζητά ο νέος προπονητής. Και πλέον παίζουμε περισσότερο ομαδικά απ’ ότι πριν που παίζαμε περισσότερο ο καθένας για τον εαυτό του».

- Νιώθεις πιο καλά στο νέο σου ρόλο; Ποια νέα στοιχεία γενικώς έχει φέρει ο Πογέτ στην ομάδα;

«Η θέση που παίζω τώρα, είναι μια θέση που την γνωρίζω. Όταν ήρθε ο Πογέτ και μ’ έβαλε σ’ αυτή τη θέση, αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Και ο Γιόχανσον στη νέα του θέση, μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Και πλέον και οι δυο, μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα και να βοηθήσουμε περισσότερο την ομάδα».

- Η ΑΕΚ έχει μείνει πολύ μακριά από την κορυφή, τι πήγε στραβά και δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά;

«Αυτό που συνέβη ήταν καθαρά πως χάσαμε εύκολα βαθμούς σε ομάδες που έπρεπε να κερδίσουμε. Για παράδειγμα στην Ξάνθη. Αν η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θέλει να πάει για τίτλους, δεν πρέπει να χάνει βαθμούς σε τέτοια παιχνίδια. Και πλέον πρέπει να το κάνουμε αυτό, να κερδίζουμε αυτά τα ματς και στη συνέχεια να μπορέσουμε να πάρουμε αποτελέσματα στα ντέρμπι και να μπορέσουμε καταρχήν να εδραιωθούμε στην δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους».

- Θεωρείς πως η πραγματική διαφορά από τον Ολυμπιακό, αποτυπώνεται από την διαφορά που υπάρχει στην βαθμολογία;

«Δεν νομίζω πως είναι αυτή η διαφορά ποιότητας. Η διαφορά είναι πως ο Ολυμπιακός σε οποιοδήποτε ματς, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο παίρνει τη νίκη. Στο ματς στο Καραϊσκάκη το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και αν είχαμε σκοράρει, το ματς θα είχε πάει διαφορετικά».

- Στην Τούμπα ήταν πρωταγωνιστής σε μια φάση που δεν δόθηκε πέναλτι, στη Νέα Σμύρνη και πάλι υπήρχε πέναλτι που δεν δόθηκε. Θεωρείς πως είναι και η διαιτησία ένας λόγος της διαφοράς από την κορυφή;

«Αν είχε δοθεί το πέναλτι στον ΠΑΟΚ, θα είχαμε κερδίσει. Δεν λέω ότι κάνουν κάτι οι διαιτητές επίτηδες. Όλοι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Αλλά αν δεν είχαν γίνει αυτά τα λάθη από τους διαιτητές, η διαφορά σίγουρα δεν θα ήταν τόσο μεγάλη».

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)