Τα επόμενα βήματα ως τη δικαίωση του ΠΑΟΚ

Ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν φεύγει από τη γραμμή του και επιμένει «να δικαστεί η υπόθεση σε κανονικό δικαστήριο». Ποια είναι τα επόμενα βήματα στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας.

Από την πρώτη στιγμή οι «ασπρόμαυροι» έχουν υποστηρίξει σ’ όλους τους τόνους, ότι η υπόθεση θα πρέπει να φτάσει και θα φτάσει ως το τέλος. Και τα επόμενα βήματα είναι προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, «αυτής της δικαίωσης», όπως λένε χαρακτηριστικά από τη Μικράς Ασίας.

Ο ΠΑΟΚ ακόμη και σήμερα, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, υποστήριξε ότι «κριθήκαμε ένοχοι χωρίς να δικαστούμε» και επιμένει ότι σε πρώτο βαθμό η υπόθεση πολυιδιοκτησίας δεν κρίθηκε επί της ουσίας, καθώς η  πρωτοδίκης κ. Τσαγκιά επισύναψε το πόρισμα της ΕΕΑ υποστηρίζοντας ότι είναι δεσμευτικό.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προανήγγειλε την Πέμπτη (5/3) την προσφυγή της στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ και είναι έτοιμη να φτάσει ως το CAS, όπως τόνισε σήμερα κι ο Γιώργος Σαββίδης.

Στην Τούμπα θέλουν η εκδίκαση της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας να εξεταστεί από την αρχή προκειμένου να παραθέσει εκ νέου όλα τα στοιχεία που έχει η νομική υπηρεσία στη διάθεσή της, ώστε να μην στηριχθεί, όπως συνέβη και με την κ. Τσαγκιά, στην γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία από την πλευρά του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται «διάτρητη».

Η πρωτοδίκης της Λίγκας κλήθηκε να εξετάσει την υπόθεση βάση των στοιχείων που κατέθεσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, έκρινε όμως δεσμευτική τη γνωμοδότηση της ΕΕΑ και έβγαλε την απόφαση της, βάσει των όσων έχει αποφασίσει η Επιτροπή, «μια ομάδα ανθρώπων που δεν είναι δικαστές αλλά στη πλειοψηφία τους δικηγόροι και καθηγητές εμπορικού δικαίου», όπως λένε χαρακτηριστικά στον ΠΑΟΚ, που δεν αλλάζει ρότα και τακτική. Συνεχίζει να αμφισβητεί την εγκυρότητα της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και το ρόλο του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην αλλαγή των μελών της.

ΣτΕ και CAS

Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο έχει προσφύγει στο ΣτΕ περιμένοντας στις 2 Απριλίου την εκδίκαση της καταγγελίας, που αφορά τον διορισμό του κ. Φαραντούρη στην EEA, και την σχετική απόφαση.

Οι «ασπρόμαυροι» από την πρώτη στιγμή έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να φτάσουν μέχρι και το CAS, ωστόσο θα προηγηθεί η προσφυγή εντός 48 ωρών στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ με στόχο η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει με βάσει τα στοιχεία που έχει παραθέσει η πλευρά του ΠΑΟΚ και να μην στηριχθεί στη γνωμοδότηση της Επιτροπής.

«Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και πάμε για το δεύτερο... Οι αγώνες λήγουν στο 90», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο Τάκης Μπαλτάκος και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οριστική κατάληξη της δικαστικής μάχης, που έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

«Στο δεύτερο... κρίνουν οι εφέτες. Στο πρώτο μέρος ο αθλητικός δικαστής δεν μπορεί να μπει στην ουσία. Λέει ότι δεσμεύομαι από την απόφαση της ΕΕΑ και το πόρισμά της και πήρε την απόφαση αυτή. Για να μείνει το ίδιο θα πρέπει οι εφέτες να πουν το ίδιο με τον δικαστή... Να μείνουν στο πόρισμα», τόνισε ο εκ των νομικών του «Δικεφάλου».

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)