«Κάνει κρούση για Σίλβα η Πόρτο»

Στη χώρα της Ιβηρικής συνεχίζουν να αφήνουν ανοικτό το θέμα του Μάρκο Σίλβα στην Πόρτο, παρά τις διαψεύσεις που έχουν υπάρξει από τη μεριά του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα είναι στην προετοιμασία που ξεκινάει στις 20 Ιουνίου. Σημερινό πρωτοσέλιδο της O’Jogo που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ των «Δράκων» έκανε λόγο ότι ο Σίλβα παραμένει ο εκλεκτός της διοίκησης του συλλόγου για να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Πεσέιρο.
Γιατί λοιπόν οι Πορτογάλοι επιμένουν να διατηρούν το όνομα του Σίλβα στο προσκήνιο; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του SDNA από την Πορτογαλία, η Πόρτο εξακολουθεί να κρατάει «ζεστή» την περίπτωσή του Σίλβα και μάλιστα εξετάζει να κάνει μία διερευνητική κρούση στον Ολυμπιακό όταν λύσει οριστικά τη συνεργασία της με τον Πεσέιρο.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SDNA, ο άνθρωπος μέσα από τη διοίκηση της Πόρτο που θέλει να φέρει τον Μάρκο Σίλβα στο «Ντραγκάο» είναι ο Αντέρο Ενρίκε, ο οποίος έχει προτείνει την περίπτωση του Σίλβα από το 2013. Ο Ενρίκε αποτελεί ένα «δυνατό χαρτί» στον σύλλογο, του οποίου ο λόγος έχει ισχύ στις αποφάσεις που παίρνονται. Ωστόσο, μέσα στη διοίκηση υπάρχει έντονη διαφωνία για το θέμα του προπονητή μετά και τις επιλογές των Φονσέκα, Λοπετέγι και Πεσέιρο που απέτυχαν παταγωδώς.
Μέσα στη διοίκηση της Πόρτο μεγάλη επιρροή έχει τελευταία και ο υιός του Πίντο ντα Κόστα, ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ενρίκε. Ο Πίντο ντα Κόστα ανέκαθεν ήταν εκείνος που είχε τον πρώτο λόγο στην επιλογή του εκάστοτε τεχνικού, ωστόσο πλέον προσπαθεί να καταλήγει σε περιπτώσεις που αρέσουν τόσο στον γιο του όσο και στον Ενρίκε ως μια συμβιβαστική λύση.
Στην Πόρτο ξέρουν ότι ο Σίλβα έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, όπως και ότι διάθεση των πρωταθλητών Ελλάδας είναι να συνεχίσουν με τον Σίλβα και τη νέα σεζόν. Όμως, στο στρατόπεδο των «Δράκων» έχουν διάθεση να διαπραγματευτούν με τον Ολυμπιακό για τον Σίλβα και έτσι εξετάζουν να κάνουν μία διερευνητική κρούση αμέσως μετά την επικείμενη απόλυση του Πεσέιρο. Εντός της ημέρας αναμενόταν συνάντηση κορυφής στην Πόρτο με σκοπό τη λύση της συνεργασίας με τον Πεσέιρο, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Την ίδια στιγμή τα άλλα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τους «Δράκους» είναι αυτά των Λεονάρντο Ζαρντίμ και Πάουλο Σόουζα, περιπτώσεις που αποτελούν εναλλακτικές λύσεις καθώς στην Πόρτο γνωρίζουν πολύ καλά ότι η περίπτωση του Σίλβα έχει αντικειμενικές δυσκολίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σίλβα, παρά τα συνεχόμενα δημοσιεύματα από την Πορτογαλία που τον συνδέουν με την Πόρτο, δεν βγαίνει να διαψεύσει και να ξεκαθαρίσει ότι συνεχίζει στον Ολυμπιακό. Από την Πορτογαλία μάλιστα προκύπτει πως ο 39χρονος τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με τα όσα ακούγονται για το μέλλον του και μένει σε ό,τι έχει υποστηρίξει σχετικά με το συμβόλαιο που έχει με τους «ερυθρόλευκους».
Το ενδιαφέρον πάντως από τη μεριά της Πόρτο είναι δεδομένο. Μένει να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα αν η πρόταση του διοικητικού παράγοντα της Πόρτο, Αντέρο Ενρίκε περάσει μέσα στον σύλλογο και οι «Δράκοι» κάνουν πράξη την κρούση που εξετάζουν να πραγματοποιήσουν προς τη μεριά του Ολυμπιακού.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία