Η viral φωτογραφία του Μέσι: δυο φίλοι αράζουν και τα λένε

Χαμός στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας η οποία κινδυνεύει με... διάλυση.

Δεκαπέντε από τις παίκτριες ζήτησαν να απολυθεί ο προπονητής Χόρχε Βίλντα και να αλλάξουν πολλά πράγματα στην εθνική προκειμένου να έρθουν νέες επιτυχίες.

Το αίτημα τους έγινε πρωτοσέλιδο στην "Marca" και η ομοσπονδία με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε ότι δεν εκβιάζεται και πως εάν δεν θέλουν οι παίκτριες να συμμετάσχουν στην εθνική θα τις αντικαταστήσουν νεότερες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARCA (@marca)

Ο Ισπανός τεχνικός έχει συμβόλαιο έως το 2024 και δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής. Αυτό ξεκαθάρισε και η διευθύντρια της εθνικής ομάδας, Άνα Άλβαρεθ:

«Αποφάσισαν να κάνουν αυτό το αποφασιστικό βήμα. Είναι δική τους απόφαση και το έχουμε λάβει υπόψη. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα. Αν δεν θέλουν να έρθουν ή αν δεν δεσμευτούν αυτή τη στιγμή, αυτό θα συμβεί.

Δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε το πώς νιώθουν. Το έχουν κάνει σαφές.Ο Χόρχε Βίλντα είναι όπως είμαστε όλοι. Δεν είναι ωραίο. Όταν δεν συμφωνούμε για το πώς γίνεται η διαχείριση της ομάδας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει πολύ περισσότερη συζήτηση. Είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει ξαναγίνει, οπότε δεν το περιμένεις. Είναι τόσο σοβαρό που ξεπέρασε το όριο».

Η απάντηση των παικτριών

Μετά από τη διάσταση που πήρε το θέμα η παίκτριες εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζουν ότι δεν ζήτησαν να φύγει ο προπονητής αλλά θέλουν αλλαγές. Επιπλέον τόνισαν ότι δεν αποχώρησαν από την ομάδα.

Η ανακοίνωση:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραιτηθεί από την Ισπανική Ομάδα Ποδοσφαίρου όπως επισημαίνει η RFEF στην επίσημη ανακοίνωσή της. Όπως είπαμε στην ιδιωτική μας επικοινωνία, διατηρήσαμε, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε μια αδιαμφισβήτητη δέσμευση στην Εθνική Ισπανίας.

Δεν έχουμε ζητήσει ποτέ την απόλυση του προπονητή όπως σχολιάστηκε. Κατανοούμε ότι η δουλειά μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να επιλέξουμε την εν λόγω θέση, αλλά να εκφράσουμε με εποικοδομητικό και ειλικρινή τρόπο αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της ομάδας.

Μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι, οκτώ μήνες πριν από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μια ομάδα παικτών κορυφαίου επιπέδου, που είναι αυτό που θεωρούμε εαυτούς μας, θεωρούν αυτή την απόφαση, όπως έχει υπονοηθεί δημόσια, ως καπρίτσιο ή εκβιασμό;

Ζητώντας να μην κληθούμε, τιμωρούμε την επαγγελματική μας καριέρα, την οικονομία μας και φυσικά συνεχίζουμε να χτίζουμε κάτι σημαντικό στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Γιατί για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή χρειάστηκαν χρόνια προσπάθειας από πολλούς ανθρώπους. Και υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν όπως παρουσιάζεται πρόσφατα.

Από τη φιλοδοξία μας ως παίκτες, μαχητές και νικητές, θέλουμε απλώς να μπορέσουμε να επιτύχουμε ξανά τη μέγιστη επαγγελματική και προσωπική επιτυχία. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, δεν θα ανεχτούμε τον τόνο με τον οποίο η RFEF ολοκληρώνει τη δήλωσή της.

Λυπούμαστε που στο πλαίσιο του γυναικείου αθλητισμού πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το άκρο, όπως δυστυχώς συνέβη σε άλλες εθνικές ομάδες και άλλα αθλήματα ιστορικά παγκοσμίως, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα ισχυρό και φιλόδοξο επαγγελματικό έργο για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARCA (@marca)

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)