Η ενημέρωση του Απόλλωνα για τα εισιτήρια στο Δασάκι

Αγγλία και Ιράν ανοίγουν την αυλαία στη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ, με την αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 15:00 στην Ντόχα και στο Διεθνές Στάδιο Khalifa, για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου!  

Τα «τρία λιοντάρια» (Νο 5 στην κατάταξη της FIFA) επιστρέφουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την τέταρτη θέση που πήραν στα γήπεδα της Ρωσίας 4,5 χρόνια πίσω, έχοντας ως στόχο τους να πρωταγωνιστήσουν ξανά. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ έφτασε στα τελικά του φετινού Μουντιάλ εντυπωσιάζοντας στα προκριματικά, τα οποία ολοκλήρωσε αήττητη (8 νίκες, 2 ισοπαλίες) και με τέρματα 39-3, σε όμιλο με Πολωνία, Αλβανία, Ουγγαρία, Ανδόρα και Σαν Μαρίνο.

Από την άλλη, η ομάδα του Ιράν (Νο. 20 στο FIFA Ranking), συμμετέχει σε τρίτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και έκτο συνολικά στην ιστορία του, θέλοντας να προκριθεί για πρώτη φορά από τη φάση των ομίλων. Με τους Χατζισαφί και Μοχαμάντι της ΑΕΚ στη σύνθεσή του, το Ιράν δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει την πρόκριση στο φετινό Μουντιάλ, αλλάζοντας τρεις προπονητές στην πορεία (ο πολύπειρος Κάρλος Κεϊρόζ πλέον στον πάγκο της).

Αρχικά πήρε την πρώτη θέση σε όμιλο με Ιράκ, Μπαχρέιν, Καμπότζη και Χονγκ Κονγκ, μαζεύοντας μόλις τρεις βαθμούς περισσότερους από το τρίτο της βαθμολογίας, Μπαχρέιν, ενώ στον επόμενο γύρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει Λίβανο, Συρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Νότια Κορέα. Εκεί, έκανε μόλις μία ήττα σε 10 αγωνιστικές, παίρνοντας την πρώτη θέση και την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Εκτός δράσης για την Αγγλία οι τραυματίες Γουόκερ και Μάντισον, ενώ για το Ιράν, ο επιθετικός της Λεβερκούζεν, Σαρντάρ Αζμούν, δεν είναι στο 100% και δύσκολα θα αγωνιστεί.

Πού θα κριθεί

Η Αγγλία είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης και από το κατά πόσο θα καταφέρει να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της, θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Σάουθγκειτ αναμένεται να έχει την πρωτοβουλία και μένει να φανεί να θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τη (θεωρητική) υπεροχή της, κόντρα σε μία ομάδα που θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Παίκτης-βαρόμετρο

Η παρουσία του Χάρι Κέιν στην επίθεση είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες και να κάνει ακόμη και εύκολο το μεσημέρι για τους Άγγλους. Ο επιθετικός της Τότεναμ ξέρει να βρίσκεται στο σωστό μέρος της σωστή στιγμή και αυτό καλείται να κάνει και στη σημερινή αναμέτρηση, έχοντας ήδη σκοράρει 12 φορές στις 15 εμφανίσεις του στη φετινή Premeir League. Θέλει δύο γκολ για να ισοφαρίσει τον Ρούνεϊ στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Αγγλίας.

Η μονομαχία

Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ, Μιλάντ Μοχαμάντι, θα κληθεί να τα βάλει είτε με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, είτε με τον Φιλ Φόντεν, οι οποίοι αναμένεται να αλλάζουν συνεχώς πλευρές. Η ταχύτητα τους μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ιρανική άμυνα και ο Μοχαμάντι θα προσπαθήσει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την δράση τους.

Παράδοση

Οι δύο χώρες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Εκτίμηση

Η Αγγλία είναι σαφώς ανώτερη ομάδα και κάνει όνειρα που φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Έστω και με άγχος ή δυσκολία, η λογική λέει πως θα μπορέσει να κάμψει την αντίσταση του Ιράν και να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιθανές συνθέσεις:

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ / 4-2-3-1): Πίκφορντ - Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο - Ράις, Μπέλινγχαμ - Στέρλινγκ, Μάουντ, Φόντεν - Κέιν

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ / 4-5-1): Μπεϊρανβάντ - Μοχαράμι, Πουραλιγκάντζι, Χοσεϊνί, Μοχαμάντι - Αμίρι, Νουρολαχί, Εζατολάχι, Χατζισαφί, Τζαχανμπάκς - Ταρεμί

Διαιτητής: Ράφαελ Κλάους (Βραζιλία)

Γήπεδο: Διεθνές Στάδιο Καλίφα, Ντόχα - 45.416 θεατών

Πρόγραμμα 2ου Ομίλου:

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

1η αγωνιστική:

Αγγλία-Ιράν 15:00

ΗΠΑ-Ουαλία 21:00

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

2η αγωνιστική:

Ουαλία-Ιράν (12:00, ΑΝΤ1+)

Αγγλία-ΗΠΑ (21:00, ΑΝΤ1)

Τρίτη 29 Νοεμβρίου

2η αγωνιστική:

Ιράν-ΗΠΑ (21:00, ΑΝΤ1+)

Ουαλία-Αγγλία (21:00, ΑΝΤ1)

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)