Τα «καγκουρό» της Αυστραλίας έκαναν άλμα πρόκρισης και λύγισαν την Τυνησία

Η Αυστραλία πέτυχε την τρίτη νίκη της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς επικράτησε της Τυνησίας 1-0 και μπήκε στο κόλπο για την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ 2022.

Χρυσός σκόρερ των "σόκερους" ήταν ο Μίτσελ Ντιουκ στο 23'. Ο Γκούντγουιν έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και η κόντρα ευνόησε τον φορ των Αυστραλών, ο οποίος με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Οι Τυνήσιοι δεν είχαν μπει δυνατά στο ματς, όμως μετά το γκολ της ομάδας της Ωκεανίας, ανέβασαν στροφές και πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μσάκνι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν μπόρεσε από κοντά να εκτελέσει τον Ράιαν, ενώ οι Αυστραλοί άντεξαν στην ασφυχτική πίεση των Τυνήσιων μετά το 80ο λεπτό και πήραν το τρίποντο στο φινάλε.

Το ματς

Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις μέχρι και το τέρμα που σημείωσε ο Ντιουκ στο 23'. Οι Αυστραλοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο κομμάτι του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο μετά το γκολ οι Τυνήσιοι ανέβασαν την απόδοσή τους.

Αρχικά έφτασαν κοντά στο γκολ στο 41ο λεπτό. Ο Τζεμπαλί με ωραία κίνηση μπήκε στην περιοχή, ο Μσακνί έκανε το γύρισμα στον Ντρέγκερ και αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Σούταρ με πολύ καλή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελευταία τελική προσπάθεια έγινε στο 45+3'. Ο Τζεμπαλί έκανε το γύρισμα στον Μσακνί και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν ανιαρά με την πρώτη τελική να γίνεται στο 61ο λεπτό από ένα εντελώς άστοχο σουτ του Τζεμπαλί. Στο 72' ο Μσάκνι απείλησε με ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Μάθιου Ράιαν τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Μετά το 80ο λεπτό οι Τυνήσιοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πίεσαν αρκετά την Αυστραλία να πετύχει κάτι στο παιχνίδι, δίχως όμως αποτέλεσμα με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Πηγή: sport24. gr 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...