Ο Κέιν άνοιξε λογαριασμό και η Αγγλία με τριάρα στα προημιτελικά

Η Αγγλία είχε Μπέλινγκχαμ, Κέιν σε μεγάλη βραδιά και το 3-0 κόντρα στη Σενεγάλη την έστειλε εύκολα στα προημιτελικά του Μουντιάλ και κόντρα στη Γαλλία.

Εξάρα στο Ιράν, τρία στην Ουαλία, άλλα τρία στη Σενεγάλη (3-0) και η Αγγλία, η κορυφαία επίθεση του Μουντιάλ εύκολα στα προημιτελικά, εκεί όπου θα βρει τη Γαλλία. Οι Αφρικανοί κατέρρευσαν μετά το πρώτο γκολ, οι Βρετανοί είχαν τον Κέιν και τον Μπέλινγκχαμ σε μεγάλη βραδιά, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Η Σενεγάλη έβαλε δύσκολα για ένα ημίωρο!

Ο Στέρλινγκ εκτός αποστολής για προσωπικούς λόγους, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Μάρκους Ράσφορντ στον πάγκο και ο Μπέλινγκχαμ έγινε ο νεότερος βασικός παίκτης της Αγγλίας σε νοκ άουτ μετά τον Όουεν το 1998. Οι Βρετανοί μπήκαν δυνατά, πίεσαν και προσπάθησαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν. Μετά το πρώτο 20λεπτο που ανήκε στην ομάδα του Σάουθγκεϊτ, η Σενεγάλη πήρε μέτρα, πίεσε στην πρώτη πάσα και είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 23’, όταν από τη σέντρα του Ντιατά και το σουτ του Ντιά, ο Σαρ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Οι Αγγλοι κυκλοφορούσαν, όμως δεν μπορούσαν να περάσουν τις κάθετες στην επίθεση για να απειλήσουν. Στο 32’ οι Σενεγαλέζοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Ντιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίκφορντ.

Με χειρουργικά χτυπήματα η Αγγλία

Οι παίκτες του Σισέ ήταν καλύτεροι, κυριαρχούσαν με τη δύναμη, αλλά όσο το γκολ δεν έμπαινε τόσο το άγχος τους αυξανόταν. Ετσι, κόντρα στη ροή του ματς η Αγγλία πήρε το προβάδισμα. Ο κορυφαίος του α΄μέρους, Μπέλινγκχαμ μοίρασε εξαιρετικά στον Χέντερσον και ο μέσος των Reds στο 39’ πέτυχε το 1-0. Η Σενεγάλη δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί το γκολ που δέχθηκε, η Αγγλία με αυτοπεποίθηση πλέον είχε καλύτερες επιλογές και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ουσιαστικά… καθάρισε το ματς.

Εξαιρετική αντεπίθεση, μαγική ενέργεια και πρώτη πάσα από τον Μπέλιγκχαμ, ο Φόντεν μοίρασε στον Κέιν και αυτός με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ηταν το 11ο του γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις (άφησε πίσω τον Λίνεκερ) και το 52ο με τα χρώματα της εθνικής του (53 ο Ρούνεϊ στην κορυφή).

Ο Σισέ προχώρησε σε τρεις αλλαγές, αλλά η Σενεγάλη είχε ήδη… παραδώσει πνεύμα από το πρώτο κιόλας γκολ. Η Αγγλία βρήκε χώρους, κυκλοφορούσε άνετα τη μπάλα και στο 57ο λεπτό πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Φόντεν έκανε υπέροχη ασίστ και ο Σάκα πέτυχε το 3ο του γκολ στη διοργάνωση. Η συνέχεια ήταν κομμένη και ραμμένη σε αυτό που ήθελε η Αγγλία. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ κυκλοφορούσαν χαλαρά τη μπάλα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κρατούσαν δυνάμεις για τον μεγάλο προημιτελικό. «Αόρατη» επιθετικά η Σενεγάλη δεν έδειξε ικανή ούτε στιγμή στην επανάληψη να κυνηγήσει το… θαύμα.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)