Έσπασε το ρόδι η Αφρική, «καθάρισε» την Πολωνία η Σενεγάλη!

Οι μόνες δύο ομάδες που δεν είχαν ακόμη ντεμπουτάρει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν η Πολωνία και η Σενεγάλη. Οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Σπαρτάκ Στάντιουμ» που είχε βαφτεί κόκκινο και λευκό από τους οπαδούς της πρώτης που βρίσκονται στη Ρωσία για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Οι Αφρικανοί χωρίς να είναι ανώτεροι κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και να πανηγυρίσουν μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας στο γκρουπ. Από την άλλη, οι Πολωνοί που μείωσαν στο τέλος δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω και πλέον πρέπει να βρουν τους βαθμούς που χρειάζονται για να προκριθούν στα ματς με Κολομβία και Ιαπωνία.

Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι χωρίς σπουδαίες ευκαιρίες

Η Πολωνία μπήκε στο ματς θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό της και πίεσε αρκετά τη Σενεγάλη χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο μιας και οι παίκτες της έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς ήταν για την Σενεγάλη όταν στο 18’ ο Νιάνγκ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή όμως δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα να περάσει αρκετά άουτ. Η απάντηση των Πολωνών ήρθε στο επόμενο λεπτό όταν ο Ζιελίνσκι έκανε την σέντρα – σουτ, ο Γκροσίτσκι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έπιασε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 23’ ο Λεβαντόφσκι γύρισε ωραία το σώμα του όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και δεν βρήκε στόχο. Το συγκρότημα του Άνταμ Ναβάλκα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει τόπο να απειλήσει την εστία του Ν’ Ντιαγέ. Το αποτέλεσμα ήταν το τέμπο του παιχνιδιού να είναι χαμηλό.

Καραμπόλα και… γκολ!

Τα σημάδια έδειχναν ότι έτσι όπως κυλούσε το ματς δύσκολα θα βλέπαμε κάποιο γκολ μέχρι και τη λήξη των πρώτων 45’, ωστόσο μία κόντρα ήρθε για να τα διαψεύσει. Επτά λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Γκέιγ μετά από πάσα του Μανέ δοκίμασε ένα «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή του Σέζνι, η μπάλα βρήκε στον Τσιόνεκ και άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους και καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του.  Από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος δεν άλλαξε κάτι με τους Αφρικανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Η Πολωνία μπήκε δυνατά στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Στο 51’ ο Σανέ έκανε φάουλ στον Λεβαντόφσκι λίγο έξω από την περιοχή της Σενεγάλης με τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα η Πολωνία έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο Πίζτσεκ από καλή θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Πολωνική γκάφα και 2-0!

Μπορεί η Πολωνία να ήταν αυτή που πίεζε για το γκολ όμως η Σενεγάλη ήταν αυτή που το πέτυχε. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μετά από λάθος γύρισμα του Κριχόβιακ, ο Νιάνγκ πρόλαβε την έξοδο του Σέζνι και τσίμπησε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα και να «γράψει» το 2-0.

Η Πολωνία θέλησε να απαντήσει στο 70’ όταν μετά από γύρισμα του Πίζτσεκ, ο Μίλικ έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ν’ Ντιαγέ. Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Κοζνάνσκι μετά από την σέντρα του Ρίμπου εννέα λεπτά αργότερα.

Μείωσε η Πολωνία αλλά δεν της αρκούσε...

Τελικώς μετά από αρκετές προσπάθειες η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα κατάφερε να πετύχει ένα γκολ, να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο ματς. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ο Κριχόβιακ με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ σκόραρε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Παρ’ όλα αυτά παρά την πίεση που άσκησαν οι Πολωνοί δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο και έτσι το 2-1 έμεινε ως το τέλος και χάρισε μία μεγάλη νίκη στη Σενεγάλη.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)