Τι κάνει λάθος ο Τιμούρ Κετσπάγια

Αποχωρώντας από το προπονητικό κέντρο των Σπάτων ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε για ποδοσφαιρικό κανιβαλισμό, τα έβαλε με τους δημοσιογράφους και γενικότερα με οποιονδήποτε άλλον πέρα από τον εαυτό και τους συνεργάτες του, για την απόλυση από την ΑΕΚ. Ο Γεωργιανός απολύεται ενώ είναι μόνο δύο πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό, έχοντας (σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος) χάσει μόνο τον πιο δύσκολο: το εκτός έδρας ματς με τον μόνιμο πρωταθλητή. Έχει ίδιους πόντους με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ομάδες σαφώς πιο έμπειρες και ακριβές, σε σχέση με τη δική του.

Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει μια δουλειά, ενώ δεν έχει πρόδηλα αποτύχει αγωνιστικά – τουναντίον μοιάζει πετυχημένος. Μόλις πριν μερικούς μήνες έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ ενώ ήταν βέβαιος πρωταθλητής.

Το 2009 είχε απολυθεί από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ!

Τον μισείς ή τον συμπαθείς, δεν μπορείς να μην δεχτείς ότι έχει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα. Έχει επίσης τον τρόπο –το έκανε σε όλες τις ομάδες που δούλεψε- να αναδεικνύει και να αξιοποιεί ντόπιους παίκτες. Στον Ολυμπιακό ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, στον ΑΠΟΕΛ ο Πιέρος και ο Αρτυματάς, στην ΑΕΚ θα ήταν, ας πούμε, ο Μπακάκης με τον Λαμπρόπουλο.

Αποκλείεται, όμως, να μην κάνει κάτι λάθος. Δεν είναι δυνατόν όλες οι ομάδες όπου δούλεψε, να αδικούν τον Τιμούρ, λες και έχουν προηγούμενα μαζί του.

Είναι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του; Η συμπεριφορά του; Η ευθύτητά του; Η αναχρονιστική του προπόνηση; Ότι δεν μπορεί να τα πάει καλά με τους δημοσιογράφους; Μόνο ο ίδιος πρέπει να ξέρει και οι εκάστοτε εργοδότες του.


Ενδεχομένως να υπάρχει και κάτι ακόμα: η πίεση του πρωταθλητισμού. Κακά τα ψέματα, στην Ανόρθωση ο Κετσπάγια απολάμβανε το αλάθητο: δεν έφταιγε ποτέ αυτός, ακόμα και στις μεγάλες αποτυχίες. Στους επόμενους σταθμούς του, όχι μόνο έφταιγε, αλλά δεν  είχε ούτε πίστωση χρόνου (ειδικά σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ).

Ίσως ο Κετσπάγια να είναι πιο χρήσιμος σε μια μικρομεσαία ομάδα, την οποία θα προσπαθούσε να οδηγήσει ψηλά, χωρίς την πίεση του αποτελέσματος αλλά και του επιθετικού / παραγωγικού ποδοσφαίρου που έχει ν’ αντιμετωπίσει σε μεγάλους και ιστορικούς συλλόγους.

Μπορεί να έφτασε η ώρα να δοκιμάσει και αυτό.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)