Μηδέν στην άμυνα και ο Πιέρος… ξέρει!

Τι σου είναι το ποδόσφαιρο. Να ψάχνεις για ώρες, ημέρες ίσως και μήνες για έναν επιθετικό που θα κάνει τη διαφορά.
 

Να ξεσκονίζεις βιογραφικά να κάνεις οικονομικές υπερβάσεις για να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς ώστε να περιορίσεις το ρίσκο αποτυχίας και στο τέλος να κάνεις τη δουλειά σου με έναν ΑΘΛΗΤΗ που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν τρίτη επιλογή στο ρόστερ.
 

Γιατί όταν πέρσι ο ΑΠΟΕΛ αγόραζε Πιατκόφσκι, Λεάλ και αργότερα Καβενάγκι ως τρίτη επιλογή ήταν ο Πιέρος. Για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα δούλεψε όσο κανείς άλλος Κύπριος ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη και η βελτίωση του 24χρονου φορ είναι τρομακτική από βδομάδα σε βδομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πριν ένα χρόνο αρκετοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ τον χαρακτήριζαν χασογκόλη, ανίκανο στα τετ-α-τετ, και ανήμπορο να κάνει κοντρόλ. 
 

Η φετινή χρονιά του Σωτηρίου είναι μακράν η καλύτερη της καριέρας του και καθόλου τυχαίες δεν είναι οι «σειρήνες» από ομάδες του εξωτερικού. Ο Κύπριος φορ έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα, σκοράρει με κάθε τρόπο, το κάνει σε καθοριστικά παιχνίδια και τα γκολ του χαρίζουν βαθμούς και προκρίσεις στον ΑΠΟΕΛ.
 

Τέτοιο ήταν το χθεσινό απέναντι στην Ανόρθωση που δίνει μισό πρωτάθλημα. Το είχε κάνει κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς, αυτός είχε ανοίξει τον δρόμο της σπουδαίας πρόκρισης επί της Μπιλμπάο με το εκπληκτικό τακουνάκι και άλλες τόσες φορές φέτος.
 

Ο ΑΠΟΕΛ πάει στις Βρυξέλλες με πολύ, πάρα πολύ σημαντικές απουσίες. Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ και Αστίθ είναι βασικοί και καθοριστικοί ποδοσφαιριστές στο πλάνο του Κρίστιοανσεν. Όμως, αυτή τη φορά ο Δανός έχει τον Πιέρο. Έναν επιθετικό που σκοράρει περισσότερο απ’ ότι οι Ντε Καμάργκο και Μπαράλ μαζί, μαρκάρει περισσότερο απ’ ότι οι άλλοι δύο επιθετικοί μαζί και με την ικανότητα του να κατεβάζει μπάλες και να τις σπάει στους εξτρέμ κάνει πιο επικίνδυνους τους ακραίους επιθετικούς απ’ όσο ο Βελγοβραζιλιάνος και ο Ισπανός μαζί.  
 

Άμυνα και δικαίωση του Βαλβέρδε
Ο βαθμός δυσκολίας για τον ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια του ν’ ανατρέψει το 0-1 της 9ης Μαρτίου στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» είναι πολύ ψηλός. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πρέπει να είναι πολύ καλύτεροι απ’ ότι ήταν στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τους Βέλγους- ούτε καν λόγος για το κακό πρώτο ημίχρονο- και να δικαιώσουν τον Βαλβέρδε που χαρακτήρισε τον ΑΠΟΕΛ ως την πιο εύστοχη ομάδα.
 

Με τον Πιέρο στην ενδεκάδα μπορεί να το κάνει. Στις 1-2 φορές που θα βγει η μπαλιά στην περιοχή των Βέλγων ο Πιέρος θα είναι εκεί και θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Το σημαντικό είναι ο ΑΠΟΕΛ να μπορέσει να περιορίσει επιθετικά τους Βέλγους και να σπάσει το ρυθμό τους.
 

Χωρίς Μοράις και Βινίσιους στα χαφ ο ΑΠΟΕΛ θα δυσκολευτεί να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας.
 

Αν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να κρατήσει το μηδέν παθητικό να είστε βέβαιοι ότι ο Πιέρος θα είναι εκεί. Με καρφωτή κεφαλιά, με κοντινή προβολή ερχόμενος από την πλάτη του αμυντικού, με τακουνάκι. Θα βρει τον τρόπο...
 

  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)