Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γιατί οι Κύπριοι είναι είδος υπό εξαφάνιση στην Ανόρθωση;

Μικαέλο Παπαδάκης  22/03/2017 10:37
Γιατί οι Κύπριοι είναι είδος υπό εξαφάνιση στην Ανόρθωση;

Γιατί οι Κύπριοι είναι είδος υπό εξαφάνιση στην Ανόρθωση;

Μικαέλο Παπαδάκης  22/03/2017 10:37

Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2017, στο 74ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με την Καρμιώτισσα όταν ο Γιώργος Οικονομίδης έμπαινε ως αλλαγή, στη θέση του Αντρέ Άλβες. Έκτοτε κανένας Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Ανόρθωσης, ούτε βασικός, ούτε ως αλλαγή.

Ακολούθησαν παιχνίδια με Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, με τον Ρόνι Λέβι να χρησιμοποιεί 13-14 παίκτες: όλοι ξένοι. Όπως εύστοχα σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας (20/3) ο Αντρέας Πογιατζής, «η Ανόρθωση δεν μπορεί να πέσει 7η και μάλλον δύσκολα θ’ ανέβει 5η». Προς τι η επιμονή του Λέβι να επιβαρύνει το ταμείο της ομάδας με 3.000 ευρώ ανά αγώνα – όσο και το πρόστιμο για τη μη χρησιμοποίηση γηγενούς ποδοσφαιριστή;

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο Ισραηλινός δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το αύριο της ομάδας και κανένας δεν του έχει υποδείξει πως θα έπρεπε να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά που έχουν ταλέντο, είτε τόσο οι Κύπριοι που στελεχώνουν την ανδρική ομάδα όσο και τα παιδιά της U21 θεωρούνται από τους υπευθύνους ανεπαρκή.

Εύχομαι να ισχύει το πρώτο και να μιλάμε για παράλειψη ή «κόλλημα» του Ισραηλινού. Διότι εάν εκτός από την ανδρική ομάδα, έχουν διαλυθεί τα τελευταία χρόνια και οι υποδομές του συλλόγου, τότε μιλάμε για πραγματική καταστροφή και ανάγκη δημιουργίας μιας ραχοκοκαλιάς Κύπριων παικτών από την αρχή.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας