Γιατί οι Κύπριοι είναι είδος υπό εξαφάνιση στην Ανόρθωση

Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2017, στο 74ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με την Καρμιώτισσα όταν ο Γιώργος Οικονομίδης έμπαινε ως αλλαγή, στη θέση του Αντρέ Άλβες. Έκτοτε κανένας Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Ανόρθωσης, ούτε βασικός, ούτε ως αλλαγή.

Ακολούθησαν παιχνίδια με Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, με τον Ρόνι Λέβι να χρησιμοποιεί 13-14 παίκτες: όλοι ξένοι. Όπως εύστοχα σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας (20/3) ο Αντρέας Πογιατζής, «η Ανόρθωση δεν μπορεί να πέσει 7η και μάλλον δύσκολα θ’ ανέβει 5η». Προς τι η επιμονή του Λέβι να επιβαρύνει το ταμείο της ομάδας με 3.000 ευρώ ανά αγώνα – όσο και το πρόστιμο για τη μη χρησιμοποίηση γηγενούς ποδοσφαιριστή;

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο Ισραηλινός δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το αύριο της ομάδας και κανένας δεν του έχει υποδείξει πως θα έπρεπε να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά που έχουν ταλέντο, είτε τόσο οι Κύπριοι που στελεχώνουν την ανδρική ομάδα όσο και τα παιδιά της U21 θεωρούνται από τους υπευθύνους ανεπαρκή.

Εύχομαι να ισχύει το πρώτο και να μιλάμε για παράλειψη ή «κόλλημα» του Ισραηλινού. Διότι εάν εκτός από την ανδρική ομάδα, έχουν διαλυθεί τα τελευταία χρόνια και οι υποδομές του συλλόγου, τότε μιλάμε για πραγματική καταστροφή και ανάγκη δημιουργίας μιας ραχοκοκαλιάς Κύπριων παικτών από την αρχή.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)