Κάτι παραπάνω από μια νίκη

Στην τρίτη φετινή αναμέτρηση με τον πρωταθλητή και πρώτο φαβορί για το φετινό τίτλο, η ΑΕΚ όχι μόνο  έμεινε αήττητη, αλλά έφτασε στη νίκη, με ανατροπή μάλιστα. Είθισται να μιλάμε για την «καρδιά του πρωταθλητή», ωστόσο, η καρδιά που έκανε τη διαφορά το Σάββατο (02/4) στην Αρένα ήταν αυτή του μαχητή, της ομάδας που αρνείται να παραδοθεί και που κυνηγάει το όνειρό της, όπως είπε και ο Ιντιάκεθ. Η ΑΕΚ κέρδισε με τον τρόπο που ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρει δύο ντουζίνες ματς τα τελευταία 15 χρόνια, βάζοντας στο DNA του το γονίδιο της ομάδας που δεν χάνει ποτέ.

Τρεις νίκες σε δέκα ματς
Το ίδιο σημαντικό όμως με το αήττητο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ φέτος και με την ανατροπή, είναι πως στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις με τους γαλαζοκίτρινους οι Λαρνακείς μετρούν πλέον τρεις νίκες, έναντι δύο των γαλαζοκίτρινων – υπάρχουν και πέντε «Χ». Η ΑΕΚ του Καραπατάκη, του Κρίστιανσεν και τώρα του Ιντιάκεθ, μπορεί να κοιτάει στα μάτια την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας και αυτό είναι το  πρώτο βήμα, εάν θέλει μια μέρα να την εκθρονίσει.

Για φέτος η καταδίωξη παραμένει δύσκολο καθώς η ΑΕΚ είναι στο -6, με 7 ματς να μένουν, και τον Απόλλωνα στην εξίσωση. Είναι επίσης καταγεγραμμένη η αδυναμία των κιτρινοπράσινων να κερδίσουν όταν δεν παίζουν καλά ή όταν έχουν να κάνουν με υποδεέστερους αντιπάλους – πρόβλημα που δεν έχει ο ΑΠΟΕΛ.

Η αχαριστία που κτυπάει κόκκινο
Ο ΑΠΟΕΛ  παραμένει πρώτο φαβορί για το πέμπτο σερί πρωτάθλημα. Έχει σημαντική διαφορά από τους διώκτες του, ευνοούμενος και από ισοπαλίες στα μεταξύ τους ματς. Ο Κρίστιανσεν προσέγγισε ορθά το παιχνίδι της Αρένα με πέντε χαφ, για να κόψει την κυκλοφορία της ΑΕΚ, αλλά έκανε λάθος με τον Μπαράλ, που δεν αποδίδει στα πλάγια.

Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ αν είχε πρόθεση να αντικαταστήσει τον Ισπανό και άλλαξε γνώμη λόγω των νεύρων του Γιαννιώτα, όμως το δεδομένο είναι πως κτυπάει κόκκινο η αχαριστία όσων ζητούν επί πίνακι την κεφαλή του προπονητή που πήρε την ομάδα στους «16».

  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)