Ομόνοια: Τα υπέρ και τα κατά της μη εξόδου στην Ευρώπη

Η τελευταία φορά που η Ομόνοια δεν αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2002-03. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα το σενάριο φαντάζει και πάλι ως πιθανόν. Τη σεζόν 2017-18 οι πράσινοι ενδεχομένως να μην περιλαμβάνονται στους εκπροσώπους της Κύπρου στην Ευρώπη.
 

Έχοντας αποκλειστεί από το κύπελλο και η διαφορά της από την τελευταία προνομιούχο θέση (3η) να είναι στους οκτώ βαθμούς, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της Ομόνοιας.
 

Πιο ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα της Λευκωσίας είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης και παράλληλα η κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΑΠΟΕΛ ή τον Απόλλωνα, δύο ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και συνεχίζουν στο κύπελλο. Θυμίζουμε ότι αν πάρει το κύπελλο κάποια ομάδα από τις τρεις πρώτες, τότε το εισιτήριο κερδίζει και η τέταρτη στη βαθμολογία.
 

Κατά
-Μπορεί να μην είναι το τέλος του κόσμου, όμως για μία ομάδα σαν την Ομόνοια είναι σχεδόν ντροπή να μην κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αποτελεί πλήγμα στο πρεστίζ της ομάδας.
-Ήδη έχει κατρακυλήσει στην ευρωπαϊκή κατάταξη της ΟΥΕΦΑ – βρίσκεται στην 178η θέση. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις κληρώσεις.
-Η προοπτική της Ευρώπης είναι ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί για να πείσει κάποιο παίκτη να ενταχθεί στο ρόστερ.

Υπέρ
-Με τον Πάμπο Χριστοδούλου η Ομόνοια κάνει νέα αρχή. Ο επιπρόσθετος χρόνος που θα κερδίσει για την προετοιμασία της νέας σεζόν, ίσως να είναι πολύτιμος. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες τους πρώτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ θα γίνουν στις 29 Ιουνίου και 6 Ιουλίου.
-Ο Κύπριος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να πείσει ότι μπορεί να παράγει έργο μέσα από μία διαδικασία συνεχόμενων αγώνων και όχι από παιχνίδι νοκ άουτ. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)