H σύμπτωση (

Είχαμε γράψει πριν από περίπου έναν μήνα (διαβάστε εδώ) για το σημαντικό ορόσημο που αποτελούσαν για τον Πιέρο Σωτηρίου τα 20 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, επίδοση που έφτασε με τα γκολ στο Τσίρειο, κόντρα στην ΑΕΛ. Έχοντας σκοράρει 20 φορές στο Πρωτάθλημα Cyta 2016-17 ο Σωτηρίου έχει ξεπεράσει την περσινή επίδοση του Φερνάντο Καβενάγκι (19 γκολ) και έπιασε τον Εστεμπάν Σολάρι, που τη σεζόν 2006-07 είχε σκοράρει 20 φορές.
 

Επόμενος στόχος για τον Σωτηρίου τα 21 γκολ του Γιασεμάκη Γιασεμή τη σεζόν 1999-2000. Εάν σπάσει και το φράγμα των 21 γκολ ο Σωτηρίου θα είναι ο Κύπριος με τα πιο πολλά γκολ σε ένα πρωτάθλημα, μετά από εκείνο της σεζόν 1976-77 όταν ο Μάρκος Μάρκου έβαλε 31 (!) γκολ. Δύο φορές (1985-86, 1992-93) ο Γιάννος Ιωάννου σκόραρε 22 γκολ.
 

Τον Σωτηρίου με τον Σολάρι και τον Γιασεμάκη, δηλαδή τους πρώτους σκόρερ του ΑΠΟΕΛ  με τα πιο πολλά γκολ από το 2000 και εντεύθεν, συνδέει άλλη μια σύμπτωση: και οι τρεις πήραν μεταγραφή με διαβατήριο την πιο παραγωγική τους σεζόν με τα γαλαζοκίτρινα.
 

Ο Γιασεμάκης είχε πάει στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2001, ο Σολάρι στην Πούμας στο Μεξικό το 2007 και ο Σωτηρίου πάει τώρα στην Κοπεγχάγη.
 

Προφανώς τα 20+ γκολ σε ένα πρωτάθλημα δεν κρίνονται πολλά μόνο από τη στατιστική αλλά και από το διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που ανταμείβει δεόντως όποιους φτάσουν σε αυτή την επίδοση. 

  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)