Τα «χειρότερα» ήταν να είχαμε και νεκρό

Μόλις λίγες ώρες είχαν περάσει, από τις δηλώσεις προπονητών, ποδοσφαιριστών και προέδρων των ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα αντίστοιχα για τον τελικό Κυπέλλου, με μηνύματα περί αθλητοπρέπειας και παραδείγματα οπαδισμού. Όσοι έρθουν, να φύγουν όλοι καλά, ευχήθηκε ο τεχνικός των «γαλάζιων» της Λεμεσού, Σωφρόνης Αυγουστή, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ο πρόεδρος των «γαλαζοκιτρίνων», Πρόδρομος Πετρίδης, ο τελικός να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. 

Αν και μακριά από τα γήπεδα, γίναμε (ξανά) μάρτυρες ενός απόλυτου χάους. Η εμπόλεμη ζώνη που μετατράπηκε ένας από τους κύριους δρόμους της Λεμεσού, ήρθε να αμαυρώσει τα όσα αντεύχονταν οι πρωταγωνιστές του σημερινού (24/5) τελικού. Οι μάχες σώμα – σώμα, οι βόμβες μολότοφ, οι κροτίδες αλλά και η σοκαριστική στιγμή με τη «δολοφονική» πορεία του αυτοκίνητου, είναι μερικές από τις αποτρόπαιες εικόνες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ οπαδών Απόλλωνα και ΑΕΛ στον Εναέριο.

Η αποστομωτική απάντηση ωστόσο εκ μέρους της Αστυνομίας, εγείρει αρκετά ερωτήματα, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η επέμβαση της απέτρεψε τα χειρότερα. Όντως, υπάρχουν και χειρότερα; Η ωμή βία που καταγράφεται στα αμέτρητα βίντεο στο διαδίκτυο και η οφθαλμοφανής απουσία της Αστυνομίας, μόνο τυχαία μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ευθύνες. Η προσοχή του ποδοσφαιρικού κόσμου της Κύπρου, είναι ήδη στραμμένη στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ που βρίσκεται προ των πυλών. Σ’ ένα τεταμένο κλίμα, ευελπιστούμε όπως γίνουμε θεατές ενός πραγματικού ντέρμπι, μακριά από ακρότητες, χουλιγκανισμούς και βιαιότητες που καταστρέφουν την ποιότητα του κυπριακού μας ποδοσφαίρου.

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...