ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: 0 (ρίσκο) - 0 (θράσος)

Το φύλλο αγώνος έλεγε την ιστορία του ντέρμπι κορυφής, πριν καν αυτό ξεκινήσει. Οι σχηματισμοί, η στελέχωση των ενδεκάδων και ο τακτικός προσανατολισμών των δύο αντιπάλων (αποδείχθηκε πως) μαρτυρούσαν εκ προοιμίου τα πάντα.
Ο μεν Τόμας Κρίστιανσεν έδειξε πως θα υπέγραφε άνετα μια ισοπαλία άνευ αγώνα, ο δε Ιμανόλ Ιδιακέθ δεν έπεισε πως είχε προετοιμαστεί για έναν τελικό δίχως αύριο. Το ποδόσφαιρο έδωσε και στους δύο ακριβώς αυτό που ήθελαν πάση θυσία: το μηδέν παθητικό. Δυστυχώς και για τους δύο, αυτό το μηδέν επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, στους οποίους αμφότεροι (μπορούσαν, αλλά) δεν έκαναν τη διαφορά.
Ο Δανός τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων» είχε καυτηριάσει μετά τις εκτός έδρας ήττες στα πλέι οφ απέναντι σε ΑΕΚ (1-2) και Απόλλωνα (0-1) την αποτυχία της ομάδας του να θέσει εκτός κούρσας τους δύο βασικούς ανταγωνιστές της. Χθες, στο πρώτο match ball για τον τίτλο (σ.σ. τον πρώτο στην προπονητική καριέρα του), οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευνοϊκές: σ’ ένα σχεδόν κατάμεστο ΓΣΠ και με σχεδόν πλήρες ρόστερ χρειαζόταν μια νίκη για να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο. Επέλεξε συνειδητά να μην την επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις, αλλά να την εναποθέσει στη συγκυρία: αν του προέκυπτε μέσα στο παιχνίδι, καλώς να έλθει, αλλιώς ας προσπεράσει.
Ο Βάσκος προπονητής των «κιτρινοπράσινων» είχε διατρανώσει μετά από ατυχή αποτελέσματα, τα οποία στο μεσοδιάστημα είχαν αφήσει την ομάδα του ακόμη και εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή, την πίστη του στο όνειρο. Χθες, σε ντέρμπι έξι βαθμών με τον πρωτοπόρο, είχε τη δυνατότητα να πλησιάσει αυτό το όνειρο σε απόσταση αναπνοής. Ωστόσο ούτε ο ίδιος από τον πάγκο ούτε οι παίκτες του μέσα στο γήπεδο εξάντλησαν τις δυνατότητές τους στο κυνήγι των τριών βαθμών. Ειδικά στο ημίχρονο της υπεροχής (πρώτο) η πίεση για το ένα γκολ (πάνω στο οποίο είχε στηθεί όλο το πλάνο τακτικής) ουδέποτε υπήρξε ασφυκτική: αν ερχόταν, είχε καλώς, αν όχι, ας μη χανόταν το πλεονέκτημα έναντι του Απόλλωνα για τη δεύτερη θέση.
Η στρατηγική του μηδενικού ρίσκου στα μετόπισθεν (ΑΠΟΕΛ) αντιμέτωπη με τη στρατηγική του μηδενικού θράσους στην επίθεση (ΑΕΚ) οδήγησε αναπόφευκτα στη λευκή ισοπαλία. Και στις χαμένες εντυπώσεις και για τους μεν και για τους δε. Κρίμα…
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)