Η κραυγή ενός μάγκα που έκανε τη μισή Λεμεσό να… νιαουρίζει

Το καλό παιδί των γηπέδων δεν ήταν, ούτε θα γίνει και το αναγνωρίζει. «Αναγνωρίζω τα λάθη μου και θα προσπαθήσω να τα βελτιώσω αλλά δεν μπορώ να λειτουργήσω διαφορετικά. Δεν μπορώ ν’ αλλάξω τον χαρακτήρα μου», είπε μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου ο Σωφρόνης Αυγουστή.
 
Οι δηλώσεις στα ΜΜΕ δεν είναι το φόρτε του και αν μπορούσε να τις απέφευγε θα το έκανε. Ούτε τον νοιάζει που οι άλλοι προπονητές φοράνε κοστούμι. Αυτός εμφανίζεται με μπλουζάκι, άντε πουκάμισο σε ειδικές περιστάσεις όπως ο τελικός κυπέλλου. 
 
Η αφιέρωση της επιτυχίας στη μητέρα του, την οποία δεν πρόλαβε ν’ αποχαιρετήσει στο νοσοκομείο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή γιατί ήταν στον πάγκο του Απόλλωνα, συγκλόνισε.
 
Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι το επιστέγασμα  της τεράστιας προσπάθειας και της πολύ καλής δουλειάς που έκανε ο Κύπριος προπονητής στον Απόλλωνα από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Ένας άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά, γέμισε περηφάνια τον κόσμο της ομάδας και ανάγκασε τους αντίπαλους προπονητές να τον ψηφίσουν κορυφαίο της σεζόν.
 
Το πάθος του στους πάγκους κατά τη διάρκεια των αγώνων ξεχειλίζει. Αρνείται να χάσει από οποιοδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα, με οποιουσδήποτε ποδοσφαιριστές και να αγωνίζεται. Το DNA του Σωφρόνη μεταδίδεται στο Κολόσσι. Οι τέσσερις νίκες επί του ΑΠΟΕΛ σε έξι παιχνίδια φέτος (τα άλλα δύο ισόπαλα) λένε πολλά και αποτελούν εφαλτήριο για την επόμενη σεζόν.
 
Όπως ο Πιέρος Σωτηρίου αποτελεί παράδειγμα για κάθε νεαρό Κύπριο ποδοσφαιριστή, έτσι και ο Σωφρόνης δείχνει τον δρόμο στους Κύπριους προπονητές.
 
Με μαγκιά, δουλειά και σεμνότητα χαράζεται ο δρόμος για την κορυφή. Τέτοιοι τύποι σαν τον Σωφρόνη Αυγουστή δημιουργούν όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες Η αρχή της προπονητικής του καριέρας ήταν ιδανική και ο Νίκος Κίρζης το ξέρει πως τράβηξε λαχείο.
 
Ο Απόλλωνας με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο νιώθει και είναι πανίσχυρος. Το προσωνύμιο «κάττος» που του κόλλησαν λόγω των αποκρούσεων πέναλτι στην ποδοσφαιρική του καριέρα τον ακολουθεί. «Γάτος» είναι και στους πάγκους. Και μαζί του, νιαουρίζει η μισή Λεμεσός.  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)