Ένα ηλεκτροσόκ χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ

Κοπεγχάγη, Παρτίζαν, Λυών. Στην πρόσφατη ευρωπαϊκή του ιστορία ο ΑΠΟΕΛ, έχει γυρίσει τρεις φορές στη Λευκωσία την ήττα 1-0 του πρώτου αγώνα. Υπάρχουν όμως και η Χετάφε και η περσινή Κοπεγχάγη, όπου οι γαλαζοκίτρινοι αποκλείστηκαν (και τις δύο φορές με 1-1).

Θεωρητικά το 1-0 της Κωστάντζα μπορεί να ανατραπεί. Πρακτικά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Η ομάδα μοιάζει αδύναμη, σχεδόν ανίκανη. Ο προπονητής φαίνεται «τελειωμένος», καθώς μέσω των δηλώσεων του δείχνει να βρίσκεται αλλού.

 

 

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, τώρα ο κόσμος δεν πιστεύει στην ανατροπή – μάλιστα κάποιοι θεωρούν ενδεχόμενο αποκλεισμό ως λύτρωση από τις παθογένειες που κουβαλάει ο ΑΠΟΕΛ εδώ και 1-2 χρόνια και τις οποίες οι επιτυχίες κρύβουν κάτω από το χαλί.

Λένε πως μεγαλύτερο πρόβλημα και από τα ίδια τα λάθη σου, είναι να μην μπορείς να τα αντιληφθείς (κατά συνέπεια και να τα διορθώσεις). Φαίνεται πως τόσο η διοίκηση όσο και ο Ολλανδός προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχουν περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν πράγματα αδικαιολόγητα.

Και όλα αυτά ενώ ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται όσο τίποτα την πρόκριση επί της Βιτορούλ και τα 7 εκατ. ευρώ που αυτή συνεπάγεται, προκειμένου να μην μπλέξει σε (οικονομικές και άλλες) περιπέτειες.

Στην παρούσα φάση μόνο με ένα ηλεκτροσόκ θα μπορέσει να αυξήσει τις πιθανότητές πρόκρισης. Ένα ηλεκτροσόκ που θα τσιτώσει κόσμο και παίκτες και που θα φέρει νέα πρόσωπα στην 11αδα, ώστε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είδαμε στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Υπό αυτό το πρίσμα, ενδεχόμενη απομάκρυνση του «τελειωμένου» Μπέιν πριν τη ρεβάνς, δεν μπορεί να αποκλειστεί, παρότι μοιάζει πέρα και έξω από κάθε ποδοσφαιρική λογική και που βεβαίως δεν λύνει κανένα άλλο πρόβλημα, πέραν από αυτό της πρόκρισης.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)