Πολύ μικρός ο πάγκος γι’ αυτόν τον μάγκα

Σημαντικό αλλά όχι επιβλητικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στη Δανία πήρε ο Απόλλωνας απέναντι στη Μίντγιλαντ, με το εμφαντικό 3-2. Ένα αποτέλεσμα, που μέχρι να σταθεροποιηθεί ο δείκτης του, παίκτες αλλά και προπονητής, υπερέβαλαν εαυτόν.

Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού, που βρέθηκαν δύο φορές μπροστά στο σκορ και είδαν τους Δανούς να τους ισοφαρίζουν αντίστοιχα, ευτύχησαν πριν από το τελικό σφύριγμα, να πάρουν τη νίκη, χάρις στο γκολ του Πίττα στο 91'.

Ωστόσο, την προσοχή και τις εντυπώσεις στην αναμέτρηση, κέρδισε για ακόμη μία φορά, ο «μαέστρος» αυτής της ομάδας. Ο άνθρωπος, που με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, πριν καν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι, κάνει τον κόσμο να τρελαίνεται, να ξεσηκώνεται και τις κερκίδες να σείονται από τα «νιαουρίσματα».

Το πάθος και η ένταση που τον διακατέχει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι οφθαλμοφανές, γι' αυτό και οι γραμμές μπροστά από τον πάγκο δεν τον χωράνε. Θέλει να μπει στο γήπεδο. Τον βλέπεις. Να πιάσει από τ’ αυτί τους παίκτες του και να τους καθοδηγήσει.

Χάρις στον Σωφρόνη Αυγουστή λοιπόν, που για ακόμη μια φορά απέδειξε πόσα καντάρια μπάλας ξέρει και ότι οι κινήσεις του μόνο τυχαίες δεν είναι, ο Απόλλωνας διατηρεί την κάθε ελπίδα για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τις δύο «χρυσές» αλλαγές που πραγματοποίησε στο δεύτερο μέρος ο Κύπριος τεχνικός, με τους Γιάκολις και Πίττα, ήρθε και το νικητήριο γκολ στο τέλος μετά από άψογη συνεργασία των δύο προαναφερθέντων, κάνοντας τον κάθε οπαδό αυτής της ομάδας να ελπίζει και να χαμογελά.

Παρ' όλα αυτά, ο Κύπριος τεχνικός παραμένει σοβαρός, προσγειωμένος και ολιγομίλητος. Με το πέρας της αναμέτρησης, όπως ο ίδιος επεσήμανε, η ομάδα μένει συγκεντρωμένη και βλέπει το παιχνίδι στη Δανία με απόλυτη προσοχή αφού τίποτα ακόμη δεν τελείωσε.

Αναντίλεκτα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκμηδενίζεται η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, αλλά η ζωντάνια και η μαχητικότητα που εκπέμπει από τον πάγκο, ο Σωφρόνης Αυγουστή, μέχρι και η πίστη του στην Παναγία που σε κάθε παιχνίδι έχει την εικόνα Της μαζί του, κερδίζουν όχι μόνο τους φίλους της ομάδας της Λεμεσού, αλλά και τον κάθε αγνό φίλαθλο του ποδοσφαίρου.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)