ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας απέκτησαν ευρωπαϊκή στόφα

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας είναι οι πιο πετυχημένες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ιδίως τα τελευταία χρόνια με τη συστηματική συμμετοχή τους στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Δύο ομάδες που κρατούν τα ηνία στο κυπριακό πρωτάθλημα, κερδίζοντας όλους τους εγχώριους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Ο ΑΠΟΕΛ μετρά έξι σερί πρωταθλήματα, ενώ στο ίδιο διάστημα κύπελλο μόνο μία χρονιά κατέληξε σε άλλη ομάδα (σ.σ. στην Ομόνοια το 2012) πέραν των ΑΠΟΕΛ (2014, 2015) και Απόλλων (2013, 2016, 2017).

Οι επιτυχίες αυτές στο κυπριακό πρωτάθλημα έδωσαν το δικαίωμα στις δύο ομάδες να κυνηγήσουν την τύχη τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια και το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα πετυχημένο.

Ο ΑΠΟΕΛ λαμβάνει μέρος για έβδομη φορά στη φάση των ομίλων. Για τέταρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μετρά και τρεις συμμετοχές σε αυτές του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, οι γαλαζοκίτρινοι προκρίθηκαν για πέμπτη σερί σεζόν στους ομίλους.

Από την άλλη ο Απόλλωνας περνά την τρίτη του περίοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού προηγήθηκαν οι συμμετοχές των περιόδων 2013-14 και 2014-15 στην ίδια διοργάνωση.

Το σημαντικό για τις δύο ομάδες είναι ότι οι εμπειρίες που μάζεψαν τις βοήθησαν να αποκτήσουν ευρωπαϊκή στόφα. Πλέον, η απλή συμμετοχή δεν αρκεί, αφού σε κάθε παιχνίδι κυνηγούν τις πιθανότητές τους.

Ήταν δύσκολο ο ΑΠΟΕΛ να είχε κέρδος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όμως πάλεψε και ολοκλήρωσε αξιοπρεπέστατα τον αγώνα. Η δήλωση του Ζινεντίν Ζιντάν δεν είναι τυχαία: «Αυτό που μου άρεσε από τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι έπαιξε χωρίς κόμπλεξ. Ξέραμε ότι αυτή η ομάδα έχει πείρα από αρκετά γήπεδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών και το παιχνίδι με τη Ρεάλ πριν πέντε χρόνια και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι της».

Η διαφορά ανάμεσα στην Λιόν και τον Απόλλωνα σαφώς και είναι τεράστια, όμως οι γαλάζιοι απέδειξαν ότι κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο έχουν απαιτήσεις. Εξάλλου ο τεχνικός της ομάδας, Σωφρόνης Αυγουστή, ήταν κάθετος: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα, ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Δειτε Επισης

Το χαμόγελο του Παπουλή, η χειραψία με Λάρκου και το «26» που άφησε
H κίνηση Ενσούε σε ΑΠΟΕΛίστες, το τετ-α-τετ Ουζουνίδη-Σοφρώνη και ο Πετρίδης
Τα λουλούδια στις κυρίες και οι παρουσίες στα boxes του Παπαδόπουλος
Ο σεβασμός των κόουτς, το τσαγανό του Κακουλλή και ο... Νορβηγός Τσε Γκεβάρα
Τα χαμόγελα στο Ηλίας Πούλλος και η προετοιμασία ενόψει ΑΕΛ
Η σέλφι του Τάμαρι και τα πρώτα κλικς του ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια (pics)
Οι περούκες που ξεχώρισαν στο ντέρμπι του Παπαδόπουλος (pics)
Τα καρναβαλίστικα καπέλα, οι κουβέρτες και τα... πιστόλια της ΑΕΛ
Οι πορωμένοι ΑΠΟΕΛίστες και ο Ντε Βινσέντι με το κινητό στο χέρι (pics)
«Ντύνεται» γαλαζοκίτρινη σιγά-σιγά η Βασιλεία (pics)