«Αν αγάπησες και πόνεσες, αγάπα περισσότερο»

«Γιατί ρε Ομόνοια; Πάλι τα ίδια και φέτος; Γιατί;» μονολογούσαν  αποχωρώντας από το «Στέλιος Κυριακίδης» οι πιστοί φίλοι της Ομόνοιας που έκαναν δυόμιση ώρες διαδρομή για να στηρίξουν την «αγαπούλλα» τους. Οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της χρονιάς, κατάφεραν να ξανά φέρουν στη μνήμη των «τρυφιλλοφόρων» την περσινή τραγική πορεία, ξύνοντας ανεπούλωτες πληγές.

Τι κι αν κάποιοι βρήκαν άλλοθι στις υποδείξεις του Κώστας Ψευδιώτη, τι κι αν ο Ματ Ντάρμπισαιρ πήγε να βγάλει ξανά από τον αναπνευστήρα την Ομόνοια με το γκολ της ισοφάρισης, τι κι αν ο Φαμπρίτσιο «κλάδεψε» τον Κοβαλένκο της Πάφου εντός περιοχής, τι κι αν και άλλα τόσα…

Οι «πράσινοι» ήταν εκεί, τραγουδώντας ασταμάτητα ενενήντα λεπτά, προσπαθώντας να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη, βλέποντας ότι εντός τεσσάρων γραμμών του γηπέδου η Ομόνοια δεν ήταν αυτή που οι ίδιοι επιθυμούν.

Η ανετοιμότητα και οι αδυναμίες φάνηκαν και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στον Εθνικό Άχνας, που με χίλια ζόρια η ομάδα κατάφερε στο τέλος να γευτεί την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η δικαιολογία του άγχους της πρώτης εμφάνισης κάλυψε τα κακώς κείμενα. Ναι, η Ομόνοια χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια, εντούτοις χρειάζεται άμεσα να βελτιωθεί ώστε να μην χάσει το τρένο. Η ιστορία και η φανέλα της Ομόνοιας είναι βαριά και δεν επιτρέπει νέα αποτυχημένη σεζόν.

Οι πρώτοι που το γνωρίζουν είναι αυτοί, οι αγνοί φίλαθλοι στα τσιμέντα και μετά οι ποδοσφαιριστές. Μα όντως, το ξέρουν οι παίκτες;

Η σκληρή δουλειά, τώρα ξεκινάει για την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου. Καλά-καλά ακόμη δεν άρχισε το πρωτάθλημα, και ήδη το κλίμα ενθουσιασμού που επικρατούσε στο «Ηλίας Πούλλος» δέχθηκε την πρώτη «μαχαιριά».

Η ανατροπή του κλίματος, έγκειται στα πόδια των ποδοσφαιριστών του «τρυφιλιού» και επιβάλλεται να γίνει άμεσα αφού σε δυο μόλις μέρες αντιμετωπίζουν εντός έδρας, μια δυνατή ΑΕΚ που μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας απαραβίαστη εστία και το κλίμα θα στραβώσει ακόμα περισσότερο αν οι «πράσινοι» κολλήσουν δεύτερο στραβό αποτέλεσμα.

Παρ’ όλα αυτά, ένα είναι το σίγουρο. Η καρδιά του αγνού Ομονοιάτη δεν θα σταματήσει να χτυπά γι’ αυτή την…αγαπούλλα όσο κι αν πληγώνεται από την γεμάτη αγκάθια πορεία του «τρυφιλιού» τα τελευταία χρόνια. Το απέδειξε πολλάκις ότι κάνει πράξη ένα από τα αποφθέγματα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ: «αν αγάπησες και πόνεσες, αγάπα περισσότερο ώσπου να μην πονάει άλλο».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)