Βάλε ένα γκολ

Οπωσδήποτε ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να νιώθει περήφανος που είναι πλέον σε θέση να κοιτάει κατάματα μεγάλες ομάδες από προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως η Premier League. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι πλέον στο DNA του κλαμπ. Στα ευρωπαϊκά ματς ξέρει τι ζητάει και πως θα το αποκτήσει. Έχει αέρα, δεν κωλώνει, όμως δεν βλέπει… μεγάλη τη σκιά του και παίζει με αφέλεια, αφήνοντας εκτεθειμένη την  άμυνά του, κινδυνεύοντας με συντριβή.
 
Ωστόσο, μια ομάδα που έχει φτάσει στους «8» του Champions League, που έχει πάρει «Χ» στην έδρα της Τσέλσι και της Ατλέτικο, που παίζει τέταρτη φορά στους Ομίλους τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχω την εντύπωση ότι είναι άδικο για την ίδια πάνω απ’ όλα, να είναι ικανοποιημένη από εντός έδρας ήττες με 0-3, έστω και αν συνοδεύονται από καλή εμφάνιση, συγκινητική προσπάθεια σαν αυτή του Αλωνεύτη και άλλα στοιχεία που στο τέλος της μέρας χρυσώνουν το χάπι.
 
Η πρόκριση στους Ομίλους είναι μάλλον το ταβάνι αυτής της ομάδας, έστω και αν έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την τρίτη θέση, στα δύο ματς με τη Ντόρτμουντ. Ευτυχώς το πρώτο παιχνίδι γίνεται στο ΓΣΠ. Εάν οι Γερμανοί χάσουν, ίσως αφοσιωθούν πιο πολύ στη Bundesliga, αφήνοντας λίγο παραπάνω πιθανότητες στον ΑΠΟΕΛ.
 
Συγκρίνοντας τον φετινό ΑΠΟΕΛ, με τις αντίστοιχες ομάδες του παρελθόντος που έκαναν μεγάλα αποτελέσματα στην Ευρώπη – ακόμα και την  περσινή- προκύπτει μια βασικότατη αδυναμία: το γκολ. Τον τελευταίο ένα (και πλέον) μήνα, έχοντας δώσει έξι αγώνες εντός και εκτός συνόρων, ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε μόνο στον ένα (απέναντι σε Νέα Σαλαμίνα).  
 
Πέρα από το γκολ, που σίγουρα λείπει, απουσιάζει και ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Λείπει η ποιότητα του Αΐλτον, του Μαντούκα…
Φυσικά στο ματς με τη Τότεναμ έλειψε και η τύχη. Εάν το δοκάρι του Ντε Καμάργκο ήταν μέσα, τότε θα γράφαμε άλλα. Όμως, με το αν δεν γράφεται ιστορία. Και η τύχη είναι ένας παράγοντας που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Όπως στο δοκάρι της Βιτορούλ ήταν υπέρ του ΑΠΟΕΛ, έτσι και την Τρίτη (26/9) ήταν εναντίον.
 
Απέναντι στην Τότεναμ η ομάδα του Δώνη τελείωσε 15 επιθέσεις. Οι 10 εκτός στόχου. Το ποσοστό δεν είναι πολύ καλό. Σε τέτοια ματς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνονται τόσες πολλές ευκαιρίες. Και οι χαμένες φάσεις, είναι τις πιο πολλές φορές θέμα ποιότητας.
 
Υ.Γ. Η προσθήκη του Εφραίμ θα βελτιώσει την κατάσταση. Είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει ισορροπίες.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)