Η καραμέλα έλιωσε, Πάμπο, έμειναν τα νεύρα

Η Ομόνοια παραπαίει και καταγράφει αρνητικές επιδόσεις τη μια πίσω από την άλλη. Η βαθμολογική συγκομιδή της είναι χειρότερη ακόμα και από το περυσινό συνονθύλευμα του Κάρβερ.
 
Πάνε οκτώ μήνες από τότε που γεύτηκε τη χαρά της νίκης εκτός έδρας και περίπου 215 μέρες από τότε που κράτησε ανέπαφη την εστία της. Η ανασταλτική συμπεριφορά της συνεχίζει να θυμίζει παιδικό θέατρο και ας απουσιάζει ο πρωταγωνιστής του έργου, Νασιμέντο.
 
Για πρώτη φορά ο Πάμπος Χριστοδούλου παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερμή ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που ίσως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.
  
Τα παράδοξα στη φετινή Ομόνοια είναι πολλά. Ο προπονητής της έχασε την ταυτότητα που τον καθιέρωσε στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αν ήταν σε κάτι ειδικός ο Πάμπος Χριστοδούλου ήταν στη δημιουργία ομάδων με πολύ δυνατή ανασταλτική λειτουργία και ικανότητα στο να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του.
 
Ούτε το ένα πέτυχε, μέχρι στιγμής, στην Ομόνοια ούτε το άλλο. Σε κάθε ματς του «τριφυλλιού» περιμένεις ότι κάποιος θα κάνει την γκάφα, θα δεχθεί το γκολ και μετά τρέχε γύρευε. Με τον Ολυμπιακό έκανε την «πατάτα» ο Φελτχούιζεν, με τον Ερμή ο Παναγή. Η Ομόνοια υστερεί στον «άσσο» και η αδυναμία στη θέση του τερματοφύλακα δεν εμπνέει σιγουριά σε ολόκληρη την ομάδα.
 
Ο τερματοφύλακας, όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της Ομόνοιας. Ο Μαδούρο, έστω και να σκόραρε χθες, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του ανασταλτικού μέσου, τα στόπερ «πονάνε» και οι αντίπαλοι επιθετικοί κάνουν πάρτι σε κάθε κάθετη πάσα ή στημένη φάση.
 
Αυτό και αν είναι παράδοξο για ομάδα του Πάμπου. Να δέχεται το ένα γκολ πίσω από το άλλο με στημένες μπάλες.
 
Το πιο ανησυχητικό για την Ομόνοια στο παιχνίδι με τον Ερμή είναι η ανύπαρκτη αντίδραση μετά το δεύτερο γκολ των «φτεροπόδαρων». Χωρίς πάθος, χωρίς αυταπάρνηση μεγάλης ομάδας, χωρίς πλάνο και ποδοσφαιριστές ηγέτες που θα πάρουν την ομάδα στην πλάτη.
 
Με τα νεύρα μπάλα δεν παίζεις…
Ο Πάμπος Χριστοδούλου είχε χαρακτηρίσει με καραμέλα των δημοσιογράφων και του κόσμου την κριτική για προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία της Ομόνοιας. Η συμπεριφορά και οι επιδόσεις των παικτών του στους αγώνες που ακολούθησαν με Ολυμπιακό και Ερμή τον εκθέτουν. Η Ομόνοια έχει την τέταρτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Όλα τ’ άλλα είναι περιττά.
 
Οι «πράσινοι» δείχνουν να μην μπορούν να διαχειριστούν την πίεση που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς. Ο Ντάρμπισαϊρ χάνει γκολ που τα είχε για… πρόγευμα και ο Χριστοφή αναλώνεται σε καβγάδες, φωνές και διαμαρτυρίες με αντιπάλους και διαιτητές. Δεν μπορεί για πάντα να φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι ο εαυτός σου.
 
Αν όλα αυτά τα νεύρα και το άγχος της πίεσης που «πνίγει» τους ποδοσφαιριστές μετατραπούν σε πάθος και ένταση στο παιχνίδι της Ομόνοιας τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για το «τριφύλλι». 
 
Ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας. Να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα, να βελτιώσει τις αδυναμίες της Ομόνοιας και να την επαναφέρει στις επιτυχίες. Και ικανότητες έχει και διάθεση και στήριξη από τη διοίκηση. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)