Κάποτε θα συνέβαινε

Το ότι στους πλείστους από τους 26 αγώνες Ομίλων αλλά και νοκ άουτ που έδωσε στο Champions League, από το 2009 έως και το 2017, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερνε να διεκδικεί ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά και να αποφύγει το διασυρμό ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς τις βαριές και ασήκωτες ήττες που έχουν κατά καιρούς δεχτεί στη διοργάνωση, ποδοσφαιρικά μεγέθη πολύ μεγαλύτερα των γαλαζοκίτρινων.

Όλες αυτές οι μαχητικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, που έκαναν τον ΑΠΟΕΛ πολλές φορές να ξεχνάει πως πλάι σε συλλόγους όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα μοιάζει με μυρμήγκι, έφερναν και τον άκρατο ενθουσιασμό και ενίοτε την υπεραισιοδοξία.

Δεν έχω σκοπό να χρυσώσω το χάπι, ούτε να αναφέρω ότι η βαριά ήττα της Τρίτης (21/11) είναι κάτι στο οποίο πρέπει να συνηθίσουμε. Είναι κάτι όμως που συμβαίνει, χωρίς αυτό να μειώνει τη δυναμική ή το ευρωπαϊκό κύρος της ομάδας.
Στο παρελθόν το έπαθαν κι άλλοι.

Το μεγαλύτερο σκορ είναι το 8-0 με το  οποίο έχει κερδίσει η Λίβερπουλ την Μπεσίκτας και η Ρεάλ τη Μάλμε. Ήττες με 7-0 έχουν δεχτεί κατά καιρούς Ζίλινα, Μπάτε, Βασιλεία, Γκενκ, Σλάβια Πράγας, Ολυμπιακός και Σέλτικ. Κάποτε η Ρόμα έχασε 7-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε από τη Μπάγερν. Η Μονακό έχει κερδίσει 8-3 τη Λα Κορούνια.

Το παρήγορο για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι την έπαθε στο λιγότερο οδυνηρό παιχνίδι. Από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, την ομάδα με τα πιο πολλά ευρωπαϊκά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ας μην γελιόμαστε, σε πολλά παιχνίδια θα μπορούσε αυτό να είχε συμβεί. Δεν μπορεί πάντα να έχεις 3 τελικές και ο αντίπαλος 30, όπως συνέβη στο Ντόρτμουντ, και να περιμένεις βαθμούς.

Πληγωμένο θηρίο
Αν εξαιρέσουμε μια φάση στο 0-0, σχεδόν όλες οι άλλες ευκαιρίες της Ρεάλ στο ΓΣΠ έγιναν γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε άτυχος και στο ότι βρήκε απέναντί του ένα πληγωμένο θηρίο, που είναι στο -10 στην Primera Division, που τερματίζει στη θέση του γκρουπ, που δέχεται αμφισβήτηση και τα ΜΜΕ μιλούσαν για το διάδοχο του Ζιντάν, που ο Ρονάλντο είναι υπό πίεση.

Κι όμως, είναι ζωντανός
Μετά από πέντε αγώνες ο ΑΠΟΕΛ είναι ισόβαθμος με τη Ντόρτμουντ στους δύο πόντους. Επειδή τα σκορ στους μεταξύ τους αγώνες είναι ίδια (1-1) και καθώς η Μπορούσια έχει καλύτερο συντελεστή γκολ (-5 έναντι -12), προκύπτει πως για να περάσει ο ΑΠΟΕΛ πρέπει στην τελευταία αγωνιστική να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα στο Λονδίνο, απ’ ότι θα πάρει η Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη.

Σημειώνεται ότι τη σεζόν 2009-10 ο ΑΠΟΕΛ πήρε «Χ» στο Λονδίνο απέναντι στην  Τσέλσι αλλά παρότι ήταν ισόβαθμος με την Ατλέτικο στους 3 βαθμούς, εντούτοις τερμάτισε τέταρτος διότι στα μεταξύ τους ματς οι «ροχιμπλάνκος» είχαν το εκτός έδρας γκολ (0-0 στη Μαδρίτη, 1-1 στο ΓΣΠ).  Μάλιστα τότε ο ΑΠΟΕΛ ήταν στο -3 στο συντελεστή τερμάτων και οι Μαδριλένοι στο -9.

 

Όμως, στο τέλος της σεζόν η Ατλέτικο πήρε το Europa League.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)