ʼμα η Ντόρτμουντ παρακαλούσε να χάσεις… «ούλλα χαλάλι σου»

Με ψυχή χιλίων λεόντων ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το μακρινό του ταξίδι στην Ευρώπη και πλέον στρέφει την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι «γαλαζοκίτρινοι», κατάφεραν να μεγαλώσουν με σπουδαία επιτεύγματα στην Ευρώπη την ιστορία όπως και την ομάδα τους, γράφοντας στις χρυσές τους σελίδες ακόμη μία τρομερή Ευρωπαϊκή διαδρομή.

Μια διαδρομή που είχαν την τύχη ή την ατυχία θα έλεγε κανείς, να συναντήσουν στον δρόμο τους μεγαθήρια της Ευρώπης, που εκμηδένιζαν τις οποιεσδήποτε πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ή και ακόμη του Γιουρόπα Λιγκ. Με ψυχή, καρδιά και σθένος ωστόσο, οι πρωταθλητές Κύπρου κοίταξαν κατάματα Ρεάλ, Τότεναμ και Ντόρτμουντ, με τις πιθανότητες πρόκρισης να κρίνονται μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Εάν κάποιος έλεγε στις 24 Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση - εφιάλτης του ΑΠΟΕΛ, ότι αυτή ομάδα θα διεκδικούσε πρόκριση σ’ αυτόν τον όμιλο, θα τον χαρακτήριζαν μέχρι τρελό, αφού οι πλείστοι απλά μιλούσαν για εμπορικές ομάδες και όμορφα ταξίδια σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία, με την επόμενη φάση να παραβλέπεται.

Τρεις μήνες αργότερα, τα τέρματα που πέτυχαν από νωρίς στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Ρεάλ και Ντόρτμουντ οι Μαγιοράλ (8’) και Ρονάλντο (12’), έκαναν επτά και πλέον χιλιάδες φίλους του ΑΠΟΕΛ στο επιβλητικό «Oυέμπλεϊ», να πιστέψουν. Να πιστέψουν σ’ αυτή την ομάδα ότι έχει τις οποιεσδήποτε ελπίδες πρόκρισης και ν’ αφήσουν εκτός την ιστορική Ντόρτμουντ των 440 εκατομμυρίων, την ίδια ώρα που αγωνίζονταν με μία Τότεναμ των 550 εκατομμυρίων.

Εκείνα τα οκτώ λεπτά που μεσολάβησαν μέχρις ότου ο Γιορέντε στο 20’ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πέρεθ, ο κάθε «πορτοκαλί» βρισκόταν –δικαίως- στην επόμενη φάση των Ευρωπαικών διοργανώσεων, μιας και μετά την ήττα των Γερμανών, ο ένας βαθμός που χρειάζονταν οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη ήταν χρυσάφι, αφού θα εξασφάλιζαν θέση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο ΑΠΟΕΛ μεγάλωσε και αυτό λέχθηκε επανειλημμένες φορές. Τόνους μελάνι χύθηκε για τις διακρίσεις των «γαλαζοκιτρίνων» στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η νοοτροπία στην ομάδα έχει αλλάξει και αυτό πιστώνεται με κάθε τρόπο από τη χθεσινή εμφάνιση στο ιστορικό «Oυέμπλεϊ», με τις επτά και πλέον χιλιάδες πιστούς οπαδούς να βροντοφωνάζουν ακατάπαυστα μέχρι και το τελευταίο λεπτό, παρά την ήττα από τους «πετεινούς» με 3-0.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)