Το δίκιο του Δώνη που (όμως) δεν έ-κατσε με τα ιδανικά του ΑΠΟΕΛ

Mπορεί ο ΑΠΟΕΛ να πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με ανατροπή απέναντι στον συνδιεκδικητή στην τροχιά τίτλου. Μπορεί να έσπασε τα αήττητο σερί του Απόλλωνα στο τρέχον πρωτάθλημα, μετά από 22 αγωνιστικές. Μπορεί να κατάφερε να επιβληθεί της ομάδας της Λεμεσού μετά από δυο χρόνια σχεδόν (σ.σ. τελευταία νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα ήταν στις 2 Μαρτίου 2016 με 0-1, με γκολ του Εφραίμ). Μπορεί να «πάτησε» πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την ντροπιαστική τεσσάρα από τους «γαλάζιους» της Λεμεσού… και άλλοι τόσοι λόγοι που έχουν δικαίωμα να αισθάνονται ικανοποιημένοι οι «γαλαζοκίτρινοι» από το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Ωστόσο, η αποστομωτική απάντηση του τεχνικού της ομάδας της Λευκωσίας κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου, ήταν αυτή που «μαγνήτισε» το ενδιαφέρον των όσων τον άκουσαν και μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να αφεθεί.

O Γιώργος Δώνης, ερωτηθείς για το «ναυάγιο» του Έργκους Κάτσε, στάθηκε στο ότι η χώρα του δεν κινδυνεύει από κανένα Κάτσε, αλλά από τους ίδιους τους Έλληνες. Υπενθυμίζουμε, ότι για την κάθοδο του Αλβανού μέσου καταλυτικό ρόλο στην απόφαση, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα της Ελλάδας, έφερε η αντίδραση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, ελέω φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στο παρελθόν με τον Αλβανό να φοράει τη φανέλα της UCK (αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης).

«Πάνω απ’ όλα είμαι Έλληνας και αγαπώ την πατρίδα μου. Είμαστε άδικοι απέναντι σ’ ένα νέο παιδί», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ελλαδίτης κόουτς των «γαλαζοκιτρίνων», απάντηση που έφερε «παγωμάρα» στα πρόσωπα όσων παρευρέθηκαν στην αίθουσα διασκέψεων Τύπου.

Αναμφισβήτητα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πραγματικά λέχθηκε μεταξύ των δυο πλευρών για τη μετακίνηση του Έργκους Κάτσε στον ΑΠΟΕΛ και ποιος ήταν ο καθοριστικός λόγος του «ναυαγίου». Ωστόσο, η δήλωση του Γιώργου Δώνη, μπορεί να ερμηνευτεί και σε «καρφιά» προς τους φίλους των «γαλαζοκιτρίνων» που έχουν μια ταύτιση, λόγω και της ιστορίας του σωματείου, με την Ελλάδα, το έθνος και την πατρίδα τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο ΑΠΟΕΛ ήταν η μοναδική ομάδα στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας που από την ίδρυση του, πέρασαν 47 ολόκληρα χρόνια για να διαφοροποιήσει το καταστατικό του και να εγγράψει στο ρόστερ του «ξένο» ποδοσφαιριστή (Διαβάστε σχετικό αφιέρωμα ΕΔΩ).

Ασφαλώς και δεν μπορεί κανείς να κρίνει την πραγματική αξία ενός ποδοσφαιριστή από την καταγωγή του. Όμως, άλλο η καταγωγή και άλλο οι συμπεριφορές. Και ο Χάτζι Αλβανός ήταν και οι Σεγκιρί, Τζιμπούρ, Ζαχίντ Μουσουλμάνοι χωρίς κανείς να θέσει θέμα. Αλλά κ. Δώνη, αυτό που φέρει καταλυτικό ρόλο και έπρεπε πρώτος να γνωρίζεις από τη θέση του προπονητή, είναι ότι το κάθε ιστορικό σωματείο αυτό που δεν επιτρέπει πρώτα είναι η προσβολή των ιδανικών, των ιδεών αλλά και της ίδιας του της ιστορίας, όπως έκανε ο Κάτσε. 

Δειτε Επισης

Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών
Ο Κορντέιρο όταν μιλούσε δεν ...σκεπτόταν και είδε την πόρτα της εξόδου
Η λύση είναι μάλλον μία: Αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
Η UEFA καλεί τις Κυβερνήσεις να προχωρήσουν κανονικά για το Euro 2020
Ο κορωνοιός προβληματίζει έντονα την UEFA , λύσεις όμως….
Η Ομόνοια που... δεν έχει βάθος, έχει τσαμπουκά και πάθος
Αταλάντα: Η «σταχτοπούτα» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ανάβει φωτιές παντού!!!
Αχ βρε Τραΐκοβιτς, μέχρι και μάντρες πήδηξες για πάρτι τους. Τραγέλαφοι...