Να κατηγορήσεις τον Αλωνεύτη

Ο Στάθης Αλωνεύτης χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από σχεδόν όλους τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του παραδέχονται και οι πλείστοι οπαδοί άλλων ομάδων και αυτό το κέρδισε στο πέρασμα των χρόνων με τις επιδόσεις και την εικόνα που παρουσιάζει στα κυπριακά γήπεδα.

Ο Κύπριος εξτρέμ δεν διανύει και το καλύτερο διάστημα απόδοσης τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με την πτώση στην απόδοση του να είναι πέρα για πέρα φυσιολογική. Το πρώτο τετράμηνο της φετινής σεζόν ο Αλωνεύτης «κρατούσε» στις πλάτες του τον ΑΠΟΕΛ, όταν οι «γαλαζοκίτρινοι» στερούνταν επιλογών στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Πριν πάρει μπρος ο Ποτέ, εγκλιματιστεί ο Ζαχίντ, απογειωθεί ο Εμπεσίλιο ο Αλωνεύτης ήταν όαση στην επιθετική δυσλειτουργία του ΑΠΟΕΛ και γι΄ αυτό επιβαρύνθηκε με συνεχόμενα παιχνίδια.

Τον επόμενο μήνα ο ταχύτατος εξτρέμ θα συμπληρώσει 35 χρόνια ζωής. Θα ήταν οξύμωρο αν σε αυτή την ηλικία ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής είχε σταθερά ψηλή απόδοση σε μια σεζόν που αρχίζει Ιούλιο μήνα και ολοκληρώνεται Μάιο.

Ο Αλωνεύτης έχασε τη θέση βασικού, ενώ στα τελευταία παιχνίδια όταν περνά ως αλλαγή δείχνει να απέχει αρκετά από τις πραγματικές του δυνατότητες. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι η μειωμένη απόδοση του σχετίζεται με το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν προχώρησε ακόμη σε ανανέωση του συμβολαίου του είναι εκτός πραγματικότητας και προσβλητικό για το ποιόν του Στάθη Αλωνεύτη.

Ο Κύπριος εξτρέμ διανύει την έκτη σεζόν του στον ΑΠΟΕΛ. Σε αυτά τα χρόνια ανανέωσε το συμβόλαιο του τρεις φορές με τους «γαλαζοκίτρινους» δεχόμενος δύο φορές μείωση απολαβών. Τα λεφτά ποτέ δεν ήταν η προτεραιότητα του Αλωνεύτη, ο οποίος αποχωρώντας από την Ομόνοια, κατόπιν απόφασης του Νεόφυτου Λάρκου το καλοκαίρι του 2012, χάρισε στους «πράσινους» περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Στον ΑΠΟΕΛ ευελπιστούν ότι σταδιακά ο Αλωνεύτης θα βρει ξανά τα πατήματά του και στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής. Διαθέτει και την (αδιαμφισβήτητη) ποιότητα και τις παραστάσεις για ν’ αποτελέσει βαρόμετρο όταν «καίει το σίδερο».

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)