Το «παραμύθι» του Ολυμπιακού το γουστάρει το ποδόσφαιρο

Η φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού Λευκωσίας να κρατηθεί στην πρώτη κατηγορία είναι βγαλμένη από άλλες εποχές.

Ένα μείγμα με πιτσιρίκια και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές οι πλείστοι Κύπριοι καθοδηγούμενοι από έναν νέο στα σαλόνια των μεγάλων προπονητή ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι το οδοιπορικό τους στην Α’ Κατηγορία.

Η επιστροφή του «Τακτακαλά» μετά από τέσσερα χρόνια εκεί που ανήκει ήταν από μόνο του μεγάλο γεγονός. Το εμπάργκο μεταγραφών δεν επέτρεπε στον Χρύση Μιχαήλ να ενισχύσει την ομάδα. Η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη είχε καταδικάσει σε υποβιβασμό τον Ολυμπιακό προτού καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Οι «μαυροπράσινοι» διέψευσαν άπαντες με το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν. Πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις κόντρα σε όλες τις ομάδες, κέρδισαν βαθμούς, αλλά κυρίως κατάφεραν με το «σπαθί» τους να κερδίσουν τον σεβασμό των ποδοσφαιρόφιλων.

Η νίκη επί του Άρη στο Τσίρειο σκόρπισε ενθουσιασμό στον Ολυμπιακό. Η αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού είναι από μόνη της σαν τίτλος για τον Χρύση Μίχαηλ και τους παίκτες του. Οι «μαυροπράσινοι» παραμένουν, βάση βαθμολογίας, το φαβορί για να ακολουθήσουν Εθνικό και Άρη στη Β’ Κατηγορία. Αν η ομάδα του «Τακτακαλά» καταφέρει στα πλέι οφ να κερδίσει την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία θα πρόκειται για τον άθλο της χρονιάς.

Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει, ξέρουμε όμως ότι θα παλέψει μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι για να το πετύχει. Το απέδειξε, άλλωστε, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το «παραμύθι» της φετινής πορείας του Ολυμπιακού το γουστάρει το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Όσοι κατηγόρησαν τον Χρύση Μιχαήλ κατά τη διάρκεια της χρονιάς και μάλιστα κάποιοι ζήτησαν την απόλυση του από τη διοίκηση του Ολυμπιακού επιβάλλεται να ζητήσουν μια συγνώμη από τον Κύπριο προπονητή. Ο συγγραφέας του «παραμυθιού» έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)