Η Ανόρθωση του «Πρόδρομου» και η Ανόρθωση του «Κίρζη» δείχνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα

Το πρωτάθλημα τελείωσε, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την κούπα και έβαλε στη συλλογή του το 27ο και 6ο σερί πρωτάθλημα. Από το Σάββατο το βράδυ ακούστηκαν πολλά, πάρα πολλά. Από διάφορους, «γνώστες» του αθλήματος και μη. Γιατί οι γνώστες σε εισαγωγικά; Γιατί η γνώση αποκτάται αλλά κανένας δεν την κατέχει στο έπακρο.
 
Στην Κύπρο που όπως είναι ευρέως γνωστό τα ξέρουμε όλα ακούσαμε πριν το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση για κανονισμένο παιχνίδι. Βλέπετε ο Πρόδρομος και ο Παντελή βγήκαν για καφέ τη Δευτέρα. Το πρωτάθλημα μένει Αρχάγγελο είπαν πολλοί.

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή η ίδια καραμέλα. Σάββατο πρωί τα ίδια. Στις 7 άρχισε ο αγώνας 0-1 η Ανόρθωση. Οι ίδιοι συνέχιζαν το παραλήρημα. Το έπαιξαν διπλό ημίχρονο, άσσο τελικό. Ο Αρούς το βιολί του, έπιανε ότι πήγαινε μέσα. Στο 45’ 1-1 ο Ενσούε. Πάλι τούμπα. Στημένο το ματσάκι, τελείωσε το παίρνει ο ΑΠΟΕΛ.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε η ώρα περνούσε και οι «Κασσάνδρες» άρχισαν να το  ξανασκέφτονται. Η Ανόρθωση για μερικά εκατοστά δεν έκανε το 1-2 και αν πει κάποιος ότι και αυτό ήταν στημένο ζει σε ένα δικό του γαλαξία.

Κάπου εκεί άρχισε η άλλη πλευρά. Τα πήραν από τον Απόλλωνα να μας το «κόψουν». Μπορεί να προηγήθηκε στο ημίχρονο το επεισόδιο με τον Μπαλταζάρ και το Μήτρου στη φυσούνα, αλλά και ο Ανδρέας Παντελή όπως καταγγέλλουν από πλευράς Ανόρθωσης δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδούς των «γαλαζοκιτρίνων».

Ο Ποτέ στο ’88 κάνει το 2-1 αλλά τίποτα δεν τέλειωσε εκεί. Δυστυχώς.

Ο «Σίφο» έκανε δηλώσεις, είπε τη γνώμη του, όπως ακούστηκε από πολλούς μέσα στη χρονιά από αέρος ή από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά κατακρίθηκε κι αυτός. Ποιος; Ο Σίλντενφελντ, που όλη τη χρονιά για το τομάρι του γράφτηκαν διθύραμβοι. Μίλησε μια φορά και είπε κάτι «κακό» για το ποδόσφαιρο μας αμέσως τον σταυρώσαμε. Τα άκουσε από τους «γνώστες» τα είπαμε για τα εισαγωγικά ας μην επαναλαμβανόμαστε.
 
 Δύο βδομάδες νωρίτερα…
 
Η Ανόρθωση εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο με εκείνο το 0-0 κόντρα στην ΑΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Η χρονιά τελείωσε. Πιο ψηλά δεν πάει, πιο χαμηλά μπορεί αλλά είτε τρίτος, είτε τέταρτος ξεκινάς από τον πρώτο προκριματικό στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Εάν λοιπόν η Ανόρθωση που από τις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει προετοιμασία έδιωχνε τους παίκτες της για διακοπές και έπαιζε με τους μικρούς θα έκανε λάθος; Οι παίκτες θέλουν ανάσες γιατί από την 1η Ιουνίου θα τράβαγαν κουπί μέχρι το τέλος του επόμενου Μάη. Όταν μπει στην εξίσωση και ο στόχος για πρωτάθλημα του χρόνου αντιλαμβάνεστε ότι το έργο γίνεται πιο δύσκολο.

Ο Λέβι επέλεξε κόντρα σε μια Ομόνοια με χίλια προβλήματα να παίξει με βασικούς. Στην κρίση του προπονητή είναι αυτά και ο Λέβι έτσι αποφάσισε. Και από την άλλη μετά έπαιζε με τον ΑΠΟΕΛ ο οποίος διεκδικούσε το πρωτάθλημα μαζί με τον Απόλλωνα.

Εάν λοιπόν η Ανόρθωση επέλεγε τη λύση των μικρών προφανώς θα έχανε με σκυμμένο το κεφάλι και με βαρύ σκορ από ένα διψασμένο για τον τίτλο ΑΠΟΕΛ αλλά θα τα άκουγε εκ Λεμεσού όπως έγινε σε άλλη περίπτωση (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).

Έκανε το καθήκον της έπαιξε με την ψυχή της αφού στόχο δεν είχε αλλά και πάλι βρέθηκε στοχοποιημένη από τους δε.
Πάντως για να μην τους πάρει όλους η μπάλα υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα οπαδών που αναγνώρισε ότι η Ανόρθωση έπαιξε σε αυτό παιχνίδι για την ιστορία της.

Θα διαφωνήσω και σε κάτι τελευταίο. Στο «ποστάρισμα» του επίσημου Απόλλωνα. « Η Ανόρθωση σήμερα έδειξε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα στο ταλαίπωρο Κυπριακό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα».

Ελπίδα δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει εάν εμείς οι φίλαθλοι,οπαδοί και φίλοι του ποδοσφαίρου δεν μείνουμε έξω από τις συζητήσεις για «φιλικά» και «επίσημα παιχνίδια.

Ελπίδα δεν θα υπάρξει ποτέ. Και του χρόνου θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές είτε με τους ίδιους είτε με άλλους πρωταγωνστές.
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)