Το επικοινωνιακό... παιχνίδι Πετρίδη που δεν «παίζει» ο Μπαλταζάρ!

Οδυνηρό, αναπάντεχο, αδικαιολόγητο και ιστορικό είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν το εφιαλτικό βράδυ της 17ης Ιουλίου 2018 στο ΓΣΠ, όπου ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε τον απρόσμενο και πρόωρο αποκλεισμό από τη Σούντουβα Λιθουανίας για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το 1-0 δεν ήταν σκορ πρόκρισης μετά και την εκτός έδρας ήττα με 3-1.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και κυριάρχησαν κατά κράτος στο παιχνίδι και γυρόφερναν την μπάλα στο μισό γήπεδο δημιουργώντας κραυγαλέες ευκαιρίες, δεν κατάφεραν ποτέ να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ από το μοναδικό γκολ του Μίκαελ Ποτέ στο 20’, με το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης να σκορπίζει ψυχρολουσία, απογοήτευση αλλά και αποδοκιμασίες στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια, οι πολυπρωταθλητές Κύπρου αποχαιρέτησαν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από νωρίς, αποτελματώνοντας παράλληλα στόχους, φιλοδοξίες και όνειρα που τέθηκαν για την επόμενη σεζόν.

Την ίδια ώρα ωστόσο, που ποδοσφαιριστές, παράγοντες και άνθρωποι της ομάδας της Λευκωσίας αποχωρούσαν με σκυφτό το κεφάλι από το γήπεδο, ο τελευταίος που βγήκε από τα αποδυτήρια δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και με ένα πούρο στάθηκε μπροστά στις κάμερες αντρίκια, για να σώσει τα… άσωστα.

Αυτός δεν είναι άλλος, από τον ισχυρό άνδρα των «γαλαζοκιτρίνων», Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος εμφανώς απογοητευμένος δεν έψαξε δικαιολογίες για τον ντροπιαστικό αποκλεισμό. Τουναντίον, έθεσε νέους στόχους στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά και για το έβδομο διαδοχικό πρωτάθλημα του ΑΠΟΕΛ.  

«Ξέρω ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Δεν μου αρέσουν τα συγνώμη, ούτε οι δικαιολογίες. Έπρεπε να περάσουμε, δεν τα καταφέραμε. Θα δούμε την επόμενη μέρα για το καλό του ΑΠΟΕΛ όπως πράττουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχουμε δείξει σαν διοίκηση ότι μέχρι στιγμής παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και αυτό θα πράξουμε και τώρα», είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ο διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων», αποδεικνύοντας την ίδια ώρα την αντίθεσή του με τον προπονητή της ομάδας του Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος μια εβδομάδα νωρίτερα με το πέρας της επιβλητικής ήττας με 3-1 από τη Λιθουανική ομάδα είχε απολογηθεί για να τονίσει ότι, «το πρώτο που θέλω να πω είναι ένα συγνώμη στους φιλάθλους και ειδικά γι' αυτούς που ταξίδεψαν εδώ. Αυτό που νιώθω είναι ντροπή».

Αναμφισβήτητα, το να αναλαμβάνει ένας προπονητής αποκλειστικά την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του μετά από μια ταπεινωτική ήττα, μπορεί και να είναι ως… βάλσαμο στις πληγές στις τάξεις της ομάδας του. Αλλά καμία φορά, ο πρωταθλητισμός χρειάζεται γερά στομάχια και το 99% των αποτυχιών οφείλεται σε ανθρώπους που έχουν τη συνήθεια να δικαιολογούνται. Το μέταλλο του πρωταθλητή δεν φαίνεται μόνο στις επιτυχίες αλλά στα ανεπιτυχή και αρνητικά αποτελέσματα.

«Είναι σκληρό να αποτυγχάνεις, αλλά είναι χειρότερο να μην προσπαθείς ξανά για να επιτύχεις», αναφέρει ένα απόφθεγμα, κάτι το οποίο ακολουθεί κατά γράμμα τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη και οδηγεί τον ΑΠΟΕΛ σε ιστορικά επιτεύγματα. 

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται ωστόσο, είναι αυτή τη χρονιά θα καταφέρει να το αποδείξει παρά τις οικονομικές δυσκολίες που θα έχει ενώπιόν της;

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)