Σισίλια και Σαντίκ όχι απλά πέτυχαν χατ-τρικ, αλλά ξεγύμνωσαν κιόλας τον ΑΠΟΕΛ

Άσχημα αποτελέσματα έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Τόσο μαζεμένα, όμως, ήταν πλήγμα και στο γόητρο αυτής της ομάδας που τα τελευταία χρόνια πέτυχε τα πάντα στην Ευρώπη και κυριάρχησε στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Το χατ τρικ, τον περασμένο Ιούλιο, του Ριτζίνο Σισίλια της Σούντουβα ήταν το προμήνυμα για τους γαλαζοκίτρινου ότι έρχονται… γερά χαστούκια. Πλέον, δεν μιλάμε απλά για χαστούκια, αφού η ήττα 5-2 – στο οποίο ήρθε δεύτερο χατ τρικ σε βάρος του ΑΠΟΕΛ από τον Σαντίκ – από τη Δόξα δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στο οικοδόμημα των γαλαζοκιτρίνων.

Μέσα σε δύο μήνες, δύο επιθετικοί έβαλαν στο παλμαρέ τους μόλις το δεύτερο χατ τρικ στην καριέρα τους. Ο πρώτος, ο οποίος παρεμπιπτόντως στα επόμενα 11 παιχνίδια σκόραρε μόλις σε έναν αγώνα δύο τέρματα, είχε πετύχει άλλο ένα το 2015 όταν αγωνιζόταν στην Βαλβίκ. Ο δεύτερος είχε πετύχει τρία τέρματα στον ίδιο αγώνα στην περσινή σεζόν απέναντι στην Αλκή (35η αγωνιστική).

Οι δύο ποδοσφαιριστές όχι απλά πέτυχαν χατ τρικ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ αλλά ξεγύμνωσαν ακόμη περισσότερο το φετινό ΑΠΟΕΛ και απόδειξαν ότι η ομάδα της Λευκωσίας είναι τραγική στα αρχικά στάδια αυτής της σεζόν. Για πρώτη φορά στην τρέχουσα δεκαετία – ίσως το στατιστικό να επεκτείνεται και αρκετά προηγουμένως, ίσως και να μην έχει συμβεί ξανά -, σε δύο αγώνες στην ίδια σεζόν ο ΑΠΟΕΛ δέχεται χατ τρικ.

Αυτό δεν έγινε ούτε στις σεζόν που βρήκε απέναντί του μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όταν για παράδειγμα πέρσι ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, έριχνε τρία στο παιχνίδι του ΓΣΠ (σκορ 3-0) ή το 2014 όταν ο Μέσι πετύχαινε το χατ τρικ στη νίκη 4-0 της Μπαρτσελόνα - το άλλο τέρμα σκόραρε ο Ραφίνια-, ήταν οι μοναδικοί στη διάρκεια της κάθε σεζόν που το έπραξαν.

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)